Pas înainte pentru Centrul interdisciplinar de cercetare de la Călugăreni Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 136 Vizualizări

Pas înainte pentru Centrul interdisciplinar de cercetare de la Călugăreni

Consilierii județeni și-au însușit marți, 21 iunie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, documentația de alipire a două imobile situate în localitatea Călugăreni, pe amplasamentul sitului arheologic “Castrul roman de la Călugăreni”, cod LMI ms-I-s-A-15354, în suprafață de 1.200 de metri pătrați și suprafață de 1.073 de metri pătrați, identificate în C.F. nr. 50744/ Călugăreni și nr. 51673/ Călugăreni, care aparțin domeniului public al Județului Mureș, aflate în administrarea Muzeului Județean Mureș spre a rezulta un singur imobil cu numărul cadastral 52110/ Călugăreni, situat în localitatea Călugăreni nr. 4 și nr. 5, în suprafață de 2.273 de metri pătrați.

În anul 2018, Muzeul Județean Mureș, a solicitat achiziţionarea unor imobile aflate în vecinătatea sitului arheologic din Călugăreni, în vedere dezvoltării centru interdisciplinar de cercetare.

”Ținând cont de cele de mai sus, prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 95 din 30 august 2018 privind achiziţia unui imobil din localitatea Călugăreni în vederea înfiinţării unui centru interdisciplinar de cercetare, s-a aprobat achiziţia în domeniul public al Judeţului Mureş a imobilului situat în comuna Eremitu, sat Călugăreni nr. 4, județul Mureş, înscris în C.F. nr. 50744/ Eremitu. Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 125/2019 privind achiziţia unui imobil din localitatea Călugăreni nr. 5, în vederea dezvoltării Centrului interdisciplinar de cercetare de la Călugăreni, sa aprobat achiziţia în domeniul public al Judeţului Mureş, a imobilului situat în comuna Eremitu, sat Călugăreni nr. 5, județul Mureş, înscris în C.F. nr. 51673/ Eremitu. Muzeul Județean Mureș a achiziționat servicii topo cadastrale pentru alipirea celor două imobile, sens în care a încheiat un contract de prestări servicii cu SC Stereo Cad 1974 SRL”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE