Activități antidrog la Festivalul VIBE Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 211 Vizualizări

Activități antidrog la Festivalul VIBE

Polițiștii mureșeni, împreună cu jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand” Târgu Mureș sunt prezenți, în perioada 30 iunie – 3 iulie, la Festivalul VIBE, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

”Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, se vor afla printre tineri, pentru a le aduce la cunoștință consecințele pe care consumul de droguri le poate avea asupra lor. Scopul acestor activități este reprezentat de prevenirea și  conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri. La aceste activități vor fi  folosiți ochelari speciali care induc efectele consumului de alcool și droguri, aceştia având rolul de a simula starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanțe psihotrope”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Potrivit sursei citate, vor fi oferite informaţii cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situaţii de criză, cauzate de consumul de droguri, iar ”astfel de activități vor continua și în perioada următoare, aducând în prim – plan tinerii, care sunt cei mai expuși la traficul și consumul de substanțe psihoactive.”

Recomandările poliţiştilor pentru tineri:

– Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni. Nu ezita să-ţi schimbi anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale;

– Nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;

– Fii puternic, responsabil şi refuză unele propuneri ale amicilor tăi dacă îţi pare că au caracter imoral sau ilicit;

– Este posibil să ai unele probleme în familie, la şcoală sau în relaţie; drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie, ci doar o problemă în plus.

”Activitățile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, aducând în prim plan tinerilor, riscurile la care se expun atunci când consumă substanțe psihoactive”, a mai informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE