Home / Slider / Activități antidrog la Festivalul VIBE

Activități antidrog la Festivalul VIBE

Polițiștii mureșeni, împreună cu jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand” Târgu Mureș sunt prezenți, în perioada 30 iunie – 3 iulie, la Festivalul VIBE, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

”Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, se vor afla printre tineri, pentru a le aduce la cunoștință consecințele pe care consumul de droguri le poate avea asupra lor. Scopul acestor activități este reprezentat de prevenirea și  conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri. La aceste activități vor fi  folosiți ochelari speciali care induc efectele consumului de alcool și droguri, aceştia având rolul de a simula starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanțe psihotrope”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Potrivit sursei citate, vor fi oferite informaţii cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situaţii de criză, cauzate de consumul de droguri, iar ”astfel de activități vor continua și în perioada următoare, aducând în prim – plan tinerii, care sunt cei mai expuși la traficul și consumul de substanțe psihoactive.”

Recomandările poliţiştilor pentru tineri:

– Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni. Nu ezita să-ţi schimbi anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale;

– Nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;

– Fii puternic, responsabil şi refuză unele propuneri ale amicilor tăi dacă îţi pare că au caracter imoral sau ilicit;

Citeste si:  80.000 de lei din banii târgumureșenilor pentru ”Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc”, cu votul lui Pápai László Zsolt (POL)

– Este posibil să ai unele probleme în familie, la şcoală sau în relaţie; drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie, ci doar o problemă în plus.

”Activitățile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, aducând în prim plan tinerilor, riscurile la care se expun atunci când consumă substanțe psihoactive”, a mai informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Platoul ”La Fâncel”, gazda sărbătorii tradițiilor Văii Gurghiului

Sâmbătă, 13 august, pe Platoul ”La Fâncel” a debutat cea de a XV-a ediție a …