Home / Slider / Ștrandul Praid! Despre tarife și efectele curative ale apei sărate

Ștrandul Praid! Despre tarife și efectele curative ale apei sărate

Distribuie

Ștrandul de la Praid este cel mai mare ștrand cu apă sărată din România. Acesta se întinde pe o suprafață de 5.200 de metri pătrați, dintre care bazinele ocupă 2.000 de metri pătrați. Ștrandul le oferă turiștilor două bazine pentru copii, cu adâncime care crește treptat de la 60 de centimetri până la 1,20 metri. Piscina pentru adulți are o adâncime de 1,60 metri și este dotată cu un bar. Zona de plajă beneficiază de 300 de șezlonguri, care nu necesită o plată separat, iar în clădirea de pe plajă există un spațiu destinat terasei, barului și restaurantului.

Tarife și program

Ștrandul este deschis de luni până duminică între orele 10.00-20.00.

Prețul biletelor este următorul: bilet pentru adult întreg (între orele 10.00-20.00)- 50 lei, bilet pentru copil întreg (3-18 ani/elev/student)- 30 lei, bilet pentru adult redus (între orele 16.00-20.00)- 40 lei, bilet pentru copil redus- 20 lei. Pentru copiii sub 3 ani, intrarea este gratuită.

Apa sărată din Praid, tratament în diverse afecțiuni

„Efectele curative ale apei sărate din Praid sunt recomandate pentru următoarele cazuri şi afecţiuni (în urma analizelor făcute de dr. Fazakas Emese): afecţiuni degenerative ale articulaţiilor (malformaţii osoase, uzura articulaţiilor şoldurilor şi a genunchilor), boli reumatismale poliarticulare (îmbolnăvirea reumatică a ţesuturilor moi: a musculaturii, ligamentelor, fibrelor musculare, a tendoanelor), myo-arthropathii secundare, stadiul I. al hipertoniei arteriale esenţiale (stadiul neurogen), tensiunea arterială se stabilizează prin echilibrarea tonusului neuro-vegetativ, tulburări de circulaţie arterială şi venală periferică funcţională (de ex: sindromul Raynaud, cazuri de erythrocyanosis), soluţia salină are proprietăţi de dilatare asupra vaselor sanguine, îmbunătăţind astfel circulaţia ţesuturilor, împiedică formarea herpesului, scade percepţia durerii şi al mâncărimii, se reduce coloratura roşie a pielii, perioada de convaleşcenţă după accidente sau operaţii (lovituri, rupturi, contuzii, întinderi musculare), distonie neuro-vegetativă (saramura are efecte de liniştire, antistress, refacerea echilibrului sufletesc), afecţiuni de neuroze periferiale (paralizia infantilă contagioasă, sclerosis multiplex, lupus erythematosus, paralizia periferică parţială posttraumatică cu atrofiere musculară, îmbăierea membrului afectat în apă sărată îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, duce la creşterea masei musculare, stimulează puterea musculaturii şi încetineşte sau previne atrofierea), dermatoze (psoriazis, forma cronică a eczemei – fără plagă deschisă -, saramura opreşte hipercheratoza, ajută la refacerea cutanală, înmoaie zona hipercheratotică, înlesnind astfel acţiunea unguentelor specifice locale cu efecte antiinflamatoare), inflamaţii ale bazinului mic (după inflamaţii urologice, anexită, sau după operaţii, apa sărată are efecte benefice antiinflamatoare)”, se precizează în prezentarea ștrandului de pe site-ul oficial al Salinei Praid.

Ioana MĂRGINEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Zeci de sancțiuni pentru târgumureșenii cu ”clădiri neîngrijite”! Impozite majorate cu 300%, 400% și chiar 500%!

Distribuie Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt convocați să participe la o ședință ordinară …