Gemeni de girafă Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

Gemeni de girafă

Doi pui de girafă masai s-au născut într-un parc situat la sud de capitala Nairobi la finalul a 15 luni de gestaţie, un eveniment rar la această specie, a anunţat marţi cu entuziasm ministrul Faunei din Kenya, Najib Balala, potrivit AFP.


”Este un fenomen extrem de rar”, a comentat ministrul pe Twitter, unde a publicat o fotografie în care apare o majestuoasă girafă masai, care veghează asupra celor doi pui în parcul naţional din Nairobi.


Girafele fac parte din categoria speciilor ”vulnerabile”, potrivit listei roşii a speciilor ameninţate stabilită în 2016 de Uniunea internaţională pentru conservarea naturii, care enumeră, ”creşterea populaţiei umane”, vânătoarea ilegală, expansiunea agriculturii sau a exploatărilor miniere printre factorii ”care împing specie spre extincţie”.


La nivel global, au rămas doar aproximativ 117.000 de exemplare în sălbăticie, potrivit fundaţiei pentru conservarea girafelor. Potrivit acestui ONG, numărul girafelor din Africa a scăzut cu 30% în ultimii 30 de ani. În Kenya trăiesc trei sub-specii: girafa masai, girafa reticulată şi girafa Rothschild.


Parcul emblematic din Nairobi, situat la doar şapte kilometri de centrul capitalei şi de zgârie-nori săi, atrage numeroşi turişti pentru bogăţia faunei sale, care include lei, leoparzi şi rinoceri. Parcul, cu o suprafaţă de 117 kilometri pătraţi, cel mai vechi din Africa de Est, a fost proiectat de coloniştii britanici în anii 1940. Rezervaţia a rezistat dezvoltării accelerate a capitalei şi a elementelor de infrastructură.
Girafele au o gestaţie care durează 15 luni, una dintre cele mai lungi din lumea mamiferelor.

AFP

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE