Termen de finalizare prelungit pentru investiția Romgaz din Iernut Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2251 Vizualizări

Termen de finalizare prelungit pentru investiția Romgaz din Iernut

Directorul general al Societății Națională de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz SA, Aristotel Marius Jude, a anunțat recent, în data de 12 iulie 2022, prin intermediul unui Raport curent făcut public pe pagina web a Bursei de Valori București, www.bvb.ro, încheierea unui act adițional la Contractul de finanțare nr. 4/7 decembrie 2017 pentru investiția ”Ciclu combinate cu turbine pe gaz – Iernut.”

Potrivit directorului general al SNGN Romgaz SA, prin Hotărârea Guvernului nr. 834/2022 s-a modificat Hotărârea Guvernului nr. 1096/2013 pentru aprobarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră producătorilor de energie electrică, pentru perioada 2013 – 2020, inclusiv Planul Naţional de Investiţii (PNI).

Astfel, prin Hotărârea Guvernului nr. 834/2022 se prelungesc: termenul de finalizare şi punere în funcţiune a investiţiilor finanţate din contul PNI – până la 31 decembrie 2023, termenul de rambursare – până la 30 iunie 2024, precum şi celelalte termene corelative.

”Prin urmare, a fost transmis de Ministerul Energiei Actul Adiţional nr. 6 la Contractul de finanțare nr. 4/7 decembrie 2017 pentru investiția ”Ciclu combinat cu turbine pe gaz – Iernut”, semnat de ambele părţi. Obiectul actului adiţional este modificarea duratei contractului până la data de 30 iunie 2024, pentru finanţare, precum şi modificarea graficului de realizare a investiţiei prevăzut în contract. Data finalizării investiţiei, confirmată de punerea în funcţiune a acesteia, nu poate depăşi data de 31 decembrie 2023. Amintim faptul că încheierea Contractului de finanțare nr. 4/7 decembrie 2017 pentru investiția ”Ciclu combinat cu turbine pe gaz – Iernut” a făcut obiectul Raportului curent publicat în data de 11 decembrie 2017”, a informat Aristotel Marius Jude.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE