Home / Agricultura / Va susține Petre Daea salvarea Fabricii de Zahăr din Luduș?

Va susține Petre Daea salvarea Fabricii de Zahăr din Luduș?

Distribuie

Deputatul Dan Tănasă (AUR) a adresat recent, în luna iulie 2022, ministrului Agriculturii, Petre Daea, întrebarea cu tema ”Abordarea Ministerului Agriculturii asupra chestiunii Fabricii de Zahăr de la Luduș.”

”Pericol real” pentru viitorul culturii de sfeclă de zahăr în România

În documentul publicat pe pagina web a Camerei Deputaților, www.cdep.ro, se arată că ”este foarte important să înțelegem faptul că închiderea acestei fabrici nu reprezintă o simplă decizie de reorganizare a unei societăți comerciale, ci constituie un pericol real, demonstrat, la adresa fermierilor români și viitorului culturii de sfeclă de zahăr în România.”

”Avem în față un viitor incert pentru cei aproape 400 de fermieri din nouă județe care vor fi puși în fața faptului împlinit, iar dependența României pentru importuri va crește considerabil”, a expus deputatul AUR de Mureș.

Totodată, Dan Tănasă a mai menționat că Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, ”anunțase anterior inițierea unui dialog cu reprezentanții companiei Tereos România în vederea achiziționării Fabricii de Zahăr de la Luduș”, respectiv că ”nu cunoaștem cu exactitate stadiul acestor negocieri, dar timpul trece, iar fermierii suferă din cauza unor incertitudini și a lipsei de informații.”

Întrebări către ministrul Agriculturii

La finalul textului, deputatul AUR de Mureș a adresat următoarele întrebări ministrului Agriculturii: 1 – Care este stadiul actual al negocierilor cu reprezentanții companiei Tereos România în vederea achiziționării Fabricii de Zahăr de la Luduș? 2 – Dacă dumneavoastră în calitate de ministru al Agriculturii veți continua acest demers de achiziționare și veți depune toate diligențele pentru ca Fabrica de Zahăr de la Luduș să nu fie închisă? 3 – Când estimați că aceste negocieri se vor finaliza, iar producția de zahăr de la Luduș va intra pe un făgaș normal?

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cină caritabilă pe întuneric

Distribuie Clubul Lions Târgu Mureș împreună cu echipa Vizual Med – Vezi Bine organizează un eveniment …