Demers pentru modernizarea iluminatului public din Albești Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 148 Vizualizări

Demers pentru modernizarea iluminatului public din Albești

Aleșii locali ai comunei Albești au aprobat, cu unanimitate de voturi, 14, într-o ședință ordinară de lucru care a avut loc în data de 17 august 2022, participarea Comunei Albești, în calitate de solicitant de finanțare, la Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public.

Potrivit prevederilor Ordinului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 1866/2021 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu surse LED care să determine o eficiență energetică ridicată și poluare luminoasă minimă.

”Obiectul programului vizează modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente având un consum ridicat de enrgie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED – în situațiile în care stâlpii de pe tronsonul respective nu sunt echipați cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate/ nefuncționale, precum și achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiții. În consecință, consider necesară și oportună aprobarea participării Comunei Albești la Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public cu investiția ”Creșterea eficienței energetice a infrastructurii sistemului de iluminat public în comuna Albești, județul Mureș”, a subliniat Nicolae Șovrea, primarul comunei Albești.

Valoarea estimată a proiectului este de 1.177.365 de lei, sumă defalcată astfel: 1.070.265 de lei – investiția de bază, 63.070 de lei – proiectare și asistență tehnică, 41.650 de lei – consultanță și 2.380 de lei – informare și publicitate.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE