Costuri majorate pentru refacerea podului din Gurghiu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 456 Vizualizări

Costuri majorate pentru refacerea podului din Gurghiu

Consilierii județeni și-au dat acordul joi, 25 august, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției „Refacere 1 Pod pe DJ 153C (Gurghiu) – (HGR 698/2019)” la valoarea totală a investiției, cu TVA 19%, de 5.420.737,32 de lei.

Potrivit Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, document întocmit de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, drumul județean DJ 153C Reghin (DN 15) – Solovăstru – Gurghiu – Ibănești – limita județ Harghita leagă orașul Reghin de comunele Gurghiu și Ibănești.

”Pe acesta se desfășoară atât traficul obișnuit, cât și traficul greu, iar podețul care se va demola și reconstrui este situat la kilometru 13 plus 456”, a precizat Péter Ferenc.

De ce au crescut facturile

În același Referat se mai informează că Județul Mureș, în calitate de Achizitor, a încheiat Contractul nr. 3/1974/23 ianuarie 2020 cu proiectantul SC Giscad Consulting SRL din Târnăveni în vederea întocmirii studiului de fezabilitate pentru lucrarea „Refacere 1 Pod pe DJ 153C (Gurghiu) – (HGR 698/2019)”, iar prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 54/25 martie 2021 a fost aprobată documentația tehnico – economică și indicatorii tehnico – economici ai investiţiei „Refacere 1 Pod pe DJ153C (Gurghiu) – (HGR 698/2019)”, la valoarea totală a investiției de 2.812.773,82 de lei, inclusiv TVA, cu o durată de realizare a investiției de 12 luni, din care 3 luni de proiectare și 9 luni de execuție.

”În vederea prestării serviciilor de proiectare, faza proiect tehnic, Județul Mureș a încheiat Contractul nr. 59/19366/14 iulie 2021 cu SC Geoplan Consulting SRL. După finalizarea proiectului tehnic, proiectantul a întocmit devizul general al investiției luând în considerare următoarele: creșterea prețurilor materialelor de construcții față de cele din anul 2020; influențele determinate de adoptarea OG nr. 15/2021 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică și OUG nr. 47/2022 privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică/ contractelor sectoriale/ contractelor de concesiune/ acordurilor-cadru; respectarea condițiilor impuse de proprietarii de terenuri și a legislației naționale în vigoare, pentru întreaga suprafață de teren ocupată temporar de drumul de ocolire; cheltuielile pentru protecția mediului şi aducerea terenului la starea inițială; cheltuielile pentru relocare/ protecția rețelei de fibră optică, creșterea sumelor prevăzute pentru cheltuielile cu organizarea de șantier, comisioane, cote, taxe, respectiv cheltuieli diverse și neprevăzute, acestea fiind stabilite procentual în funcție de valoarea lucrărilor”, a arătat președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE