Activități preventive la Tabăra de vară de la Grebenișu de Câmpie Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 258 Vizualizări

Activități preventive la Tabăra de vară de la Grebenișu de Câmpie

Prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor, formarea tinerei generații în spiritul respectării legii constituie o prioritate permanentă pentru polițiști mureșeni.

Vineri, 26 august, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, ai Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și a Postului de Poliție Grebenișu de Câmpie, au participat la o întâlnire cu copiii Școlii Gimnaziale Grebenișu de Câmpie care se bucură de vacanță în tabăra de vară.

Activitatea a vizat informarea și responsabilizarea tinerilor în scopul prevenirii unor situații de risc pentru aceștia.

Astfel, în cadrul acestei întâlniri, polițiștii au subliniat prin discuții cu aceștia importanța respectării regulilor de comportament, a celor rutiere, a folosirii în siguranță a internetului și a prevenirii victimizării minorilor prin dispariții.

Totodată, polițiștii le-au vorbit copiilor mai mari despre efectele nocive pe care consumul de droguri le are asupra organismului, dezvoltării lor, dar și asupra viitorului, fiindu-le puși la dispoziție și ochelarii simulatori, pentru ca aceștia să înțeleagă mai bine efectele consumului de droguri sau alcool.

De la întâlnire nu a lipsit nici câinele polițist, care, împreună cu conducătorul lor, a făcut exerciții demonstrative, spre încântarea copiilor.

Totodată, polițiștii criminaliștii i-au amprentat pe cei mici, fiindu-le ulterior prezentată și autospeciala de poliție.

Astfel de activități vor continua și după începerea anului școlar.

(Comunicat de presă, IPJ Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE