Knauf Insulation, fabrică de 650 de milioane de lei în pregătire la Târnăveni Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 572 Vizualizări

Knauf Insulation, fabrică de 650 de milioane de lei în pregătire la Târnăveni

Directorul general al Knauf Insulation România și Bulgaria, Adrian Garofeanu, a anunțat miercuri, 14 septembrie, cu prilejul unei conferințe de presă organizată la Târgu Mureș, că după achiziționarea fabricii Gecsat Târnăveni obiectivul pe termen lung al companiei este construirea unei fabrici noi la Târnăveni, care va fi cea mai modernă din Grup.

Preluarea Gecsat, urmată de retehnologizare

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, Knauf Insulation face parte din Grupul Knauf care are aproximativ 40.000 de angajați în 90 de țări și 300 de fabrici la nivel modial cu vânzări de 12,5 miliarde de euro în anul 2021 și a achiziționat în acest an, în luna martie, fabrica de vată minerală Gecsat SA Târnăveni.

După achiziționarea fabricii din Târnăveni, Knauf Insulation a demarat procesul de evaluare a spațiului și a capacității de producție. Pentru îmbunătățirea operațiunilor fabricii, pe toată perioada verii au fost desfășurate lucrări de demolare și modernizare a spațiului interior și exterior. În același timp, au fost întreprinse acțiuni de reabilitare și refacere a infrastructurii fabricii din Târnăveni, respectiv instalații, cabluri, redirecționarea conductelor sau a canalizării, cu scopul de a optimiza procesele de fabricație.

În paralel, începând cu luna iunie, Knauf Insulation a inițiat procesul de retehnologizare a liniei de producție existente, prin alinierea proceselor de fabricație la standardele de calitate ale grupului, fapt ce permite, în prezent, producerea de vată minerală cu tehnologia inovativă ECOSE®.

„Odată cu achiziționarea fabricii din Târnăveni, ne-am concentrat toate eforturile pe modernizarea și transformarea spațiului într-unul care să se integreze armonios în dinamica comunității locale, să respecte mediul înconjurător și să completeze specificul locului. Vom avea grijă să urmăm și la Târnăveni angajamentul Knauf Insulation pentru un viitor mai sustenabil, care se reflectă în implicarea de peste un deceniu în jurul a trei piloni esenţiali: daune zero asupra mediului, prin reducerea consumului de energie şi a emisiilor de carbon, reciclarea deşeurilor de producţie, încorporând principiile economiei circulare, respectiv produse și soluții dedicate construirii unor clădiri mai bune și mai durabile”,a precizat Adrian Garofeanu.

Investiție de 650 de milioane de lei

În prezent, echipa Knauf Insulation a demarat procedura pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare construirii unei fabrici noi la Târnăveni, până în anul 2024, care va avea peste 100 de angajați.

”Vată minerală de sticlă, doar asta vom produce”, a informat Adrian Garofeanu.

”Pe linia actuală o să investim undeva între 3 și 4 milioane de euro și fabrica cea nouă este o investiție de aproximativ 650 de milioane de lei”, a adăugat directorul general al Knauf Insulation România și Bulgaria.

Proces continuu de recrutare

Odată implementat întregul plan investițional, fabrica Knauf Insulation din Târnăveni va asigura o capacitate de producție anuală de circa 60.000 de tone de vată minerală, cu scopul de a deservi atât necesarul intern, cât și piețele din Europa Centrală și de Est.

În momentul de față, la fabrica din Târnăveni își desfășoară activitatea peste 50 de angajați, care beneficiază de condiții de muncă, de instruire și de pachete de beneficii la standardele Knauf Insulation. De asemenea, compania se află într-un proces continuu de recrutare.

“Pentru anul în curs avem în derulare procese de recrutare pentru cel puțin zece posturi în cadrul echipei de la Târnăveni, iar pe măsură ce vom da startul noii construcții, vom comunica prin intermediul presei, precum și prin anunțuri la stațiile de radio locale posturile disponibile”,a enționat Adrian Garofeanu.

Investiție apreciată în Târnăveni

La conferința de presă a participat și Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni, care a apreciat în termeni pozitivi importanța investițiilor realizate de către Knauf Insulation la Târnăveni.

”Târnăveniul avea o tradiție în tot ceea ce însemna industria înainte de 1989. Au cumpărat fabrica de la Gecsat, cu toții știți ce a însemnat fabrica Gecsat înainte, în urmă cu 30 de ani, unde lucra foarte multă lume, dar din păcate în ultimii 30 de ani activitatea s-a restrâns”, a afirmat primarul municipiului Târnăveni.

”Sunt convins că acest lucru e benefic atât pentru comunitatea noastră, cât și pentru administrația locală”, a mai spus Sorin Megheșan, referindu-se la viitoarea fabrică Knauf Insulation de la Târnăveni.

Despre Knauf Insulation

Cu peste 40 de ani de experiență în industria de izolații, compania are în prezent aproape 6.000 de angajați din 40 de țări și 30 de unități de producție în 16 țări.

Knauf Insulation face parte din Grupul Knauf care are aproximativ 40.000 de angajați în 90 de țări, și  300 de fabrici la nivel modial cu vânzări de 12.5 miliarde de euro în anul 2021. Grupul Knauf a fost fondat în 1932 și rămâne o companie independentă de familie, a cărei valori se bazează pe Parteneriat, Angajament, Antreprenoriat și Menschlichkeit (Umanitate).

Prezent din 2008 în România, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața materialelor izolante, cu un portofoliu complet de produse ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică și plăci din fibre de lemn (Heraklith). Pe piața din România, Knauf Insulation este unul dintre principalii furnizori de vată minerală cu un portofoliu de produse complex, potrivit pentru toate tipurile de construcții: izolații mansarde, termoizolare fațade, pereți de compartimentare, acoperișuri plate și multe altele.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE