Planuri ambițioase pentru noua conducere a Teatrului Național Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

Planuri ambițioase pentru noua conducere a Teatrului Național Târgu Mureș

Noul director general interimar al Teatrului Naţional Târgu Mureş, Pál D. Attila, numit de Ministerul Culturii la conducerea instituţiei pentru 120 de zile a anunţat, miercuri, că îşi propune reangajarea unor actori, regizori şi a personalului tehnic, precum şi pregătirea unor studii pentru renovarea clădirii.
„Având în vedere mandatul pe termen scurt, nou-numitul director nu intenţionează să ia decizii care să îngrădească activităţile creatorilor artistici ai Teatrului pentru o perioadă mai lungă de timp. Activitatea lui Pál D. Attila vizează luarea deciziilor care îmbunătăţesc condiţiile de funcţionare ale Teatrului, printre altele, dar şi reangajarea unor actori, regizori şi personal tehnic. În viitorul apropiat, vor fi abordate două provocări importante privind activităţile Teatrului: finalizarea programului noii stagiuni şi pregătirea unor studii de fezabilitate care vizează renovarea clădirii Teatrului”, a arătat Teatrul Naţional Târgu Mureş într-un comunicat de presă, remis, luni, Agerpres.
Potrivit comunicatului semnat de Pál D. Attila şi de directorul artistic Dan Rădulescu, stagiunea 2022/2023 marchează o perioadă istorică în traseul Companiei Liviu Rebreanu, care împlineşte 60 de ani.
„Se împlinesc 60 ani de teatru în limba română la Târgu Mureş. Compania Liviu Rebreanu îşi propune să transmită acest spirit de recunoaştere şi apreciere a Teatrului în cadrul unui eveniment aniversar amplu care va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie, şi printr-o gamă variată, ofertantă şi provocatoare de spectacole stagionale. Vom reveni curând cu informaţii suplimentare despre programul aniversar”, precizează sursa citată.
La finele lunii noiembrie, se mai arată în document, va avea loc premiera spectacolului „Jocul ielelor” de Camil Petrescu, în regia lui Adi Iclenzan (la Sala Mare), după care va urma un one man show cu Ion Vântu.
La începutul lui 2023 va avea premiera spectacolul „Proces de poveste” după povestiri de Ion Creangă, dramaturgia Daniel Oltean, rezultat al proiectului „Teatru popular – Ion Creangă, povestiri” şi, de Ziua Culturii Naţionale este programat un eveniment surpriză.
În luna aprilie, regizorul Theodor Cristian Popescu va avea premiera spectacolului „Îmbrăţişare insuportabil de lungă” de Ivan Vârâpaev, urmând ca stagiunea să se încheie cu un spectacol montat de un alt nume familiar publicului mureşean, şi nu numai, Cristi Juncu.
Spectacolul „Trei surori” după A.P. Cehov, producţie a Universităţii de Arte Târgu Mureş, în regia Irinei Moscu (clasă a profesorului Theodor Cristian Popescu), va putea fi văzut pe scena Teatrului Naţional începând cu ultima parte a stagiunii.
„Pe lângă creaţia artistică, o provocare extrem de importantă şi urgentă este renovarea clădirii Teatrului, pentru care s-a început discuţii cu oficialii Ministerului Culturii, şi cu cei ai Dezvoltării. Potrivit celor avute în vedere, este de aşteptat ca până la jumătatea anului viitor studiile de fezabilitate şi planurile de implementare a renovării să fie finalizate, elemente fără de care va fi imposibilă începerea lucrărilor de renovare”, se mai arată în comunicat.
De asemenea, Pál D. Attila a asigurat ambele companii ale Teatrului Naţional Târgu-Mureş şi personalul tehnic că instituţia va avea condiţii adecvate pentru ca procesul de creaţie artistică să continue netulburat. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE