Home / Administratie / Vot împotriva unui nou pod între cartierele Unirii și Aleea Carpați

Vot împotriva unui nou pod între cartierele Unirii și Aleea Carpați

Distribuie

Consiliul Local Târgu Mureș a respins joi, 27 octombrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, elaborarea Proiectului tehnic de execuție pentru obiectivul de investiții de utilitate publică locală „Pod de legătură peste râul Mureș, zona Aleea Carpați”.

Proiectul a fost inițiat de către grupul consilierilor locali PNL și prevede realizarea unui nou pod peste râul Mureș, care să facă legătura între cartierele târgumureșene Unirii și Aleea Carpați.

”Lipsa posibilității folosirii unor rute alternative pentru deplasarea între cartiere sau zone din Municipiul Târgu Mureș a dus la concentrarea traficului rutier local pe arterele principale existente, rezultând producerea a numeroase ambuteiaje și disfuncționalități în circulația rutieră. În cazul de față, cartierul de locuințe Unirii este traversat de o singură arteră principală care face legătura între zona centrală a Municipiului Târgu Mureș și cartier, dar care preia și traficul generat de populația din comunele învecinate Sântana de Mureș și Ceuașu de Câmpie. În apropiere de podul existent de peste râul Mureș, artera principală preia și traficul generat de cetățenii din Sâncraiu de Mureș, rezultând cifre impresionante de trafic în perioadele de vârf, cu numeroase ambuteiaje cunoscute în intersecția Cocoșul de Aur”, se menționează în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre, document întocmit de către consilierii inițiatori, respectiv de Alexandru György, Horea Arthur Șarlea, Bogdan Voicu și Horațiu Suciu.

Potrivit sursei citate, ”o a doua posibilitate de acces spre zona centrală a municipiului Târgu Mureș o reprezintă strada Barajului, care traversează râul Mureș peste barajul existent, cu tranzitarea localității Sâncraiu de Mureș, care este de asemenea o rută foarte aglomerată, având în vedere ca această rută atrage traficul de pe zona de câmpie a județului Mureș, și care se află la o distanță de 2,7 kilometri de podul existent peste râul Mureș.”

Vom reveni cu detalii.

Alex TOTH

Citește și

Citește și

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Noua parcare de la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, la un vot de aprobare!

Distribuie Aleșii județeni vor decide luni, 15 aprilie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru …

1 comentariu

  1. Lista celor care au votat importiva ar trebui publicata si afisata pe fiecare stalp de pe marginea drumumul din Unirii pana la giratoriul de la Cocosu de Aur pentru ca sa stie cei care stau in trafic cine e vinovat de neluarea nici unei masuri ce ar putea decongestiona traficul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.