Home / Cultură / Anul jubiliar Avram Iancu 150, marcat în continuare la Târgu Mureș

Anul jubiliar Avram Iancu 150, marcat în continuare la Târgu Mureș

Distribuie

Casa Iancului din Târgu Mureș a găzduit, recent, o frumoasă reuniune, debutând cu Imnul Societății Cultural Patriotice ”Avram Iancu” Filiala Mureș, continuând cu trecerea în revistă de noi publicații și cu un moment poetic.

În anul jubiliar 150, un secol și jumătate de la trecerea în nemurire a Craiului Munților, ediția aniversară ,,Avram Iancu, o viață de erou”, semnată de Silviu Dragomir și prefațată de președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, este o profundă analiză a vieții și curajului eroului național, ,,un spirit ce străbate anii găsindu-și cu prisosință locul în Panteonul românesc”.

Președintele filialei mureșene a Societății, av. Ioan Berța, a citit ulterior articole de interes și versuri din jurnalul ,,Dacia nemuritoare”, anul jubiliar fiind în consens cu obișnuitele relatări despre ce se întâmplă în județ și în țară, cu valorile române. În județul nostru, în anul jubileu 150, un monument al lui Avram Iancu, operă a sculptorului Vasile Mureșan, a fost amplasat în comuna Viișoara. 

Clipa de poezie i-a aparținut poetului Dorian Marcoci, cu versuri închinate plaiurilor natale și frumuseții autumnale.

Ana TRUȚA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sfaturi de sezon pentru cei care sacrifică porci de sărbători

Distribuie Se apropie cu pași repezi sezonul sacrificărilor de animale specific perioadei sărbătorilor de iarnă, …