Creativitatea studenților pusă la încercare Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

Creativitatea studenților pusă la încercare

În acest an, cu ocazia Zilelor Universității de Medicină, Farmacie Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, la Facultatea de Medicină Dentară are loc Expoziția Vita stuDentis, cu elementul vedetă Dintele.

“Lucrările expuse sunt realizate de studenți începând din anul II până în anul VI și masteranzi, fiecare a lucrat în legume, în săpun, metal, iar creativitatea lor este evidentă, de la an la an studenții se arată tot mai inventivi. Întotdeauna în medicină este bine să ai și un hobby, care să te relaxeze, să-ți îmbunătățească abilitățile practice și să poți începe a doua zi în turație maximă. Avem patru premii studențești, premiul cel mare este Vita stuDentis”, a menționat dr. Molnar Cristina, șef lucrări.

Participanții s-au întrecut în idei care mai de care, pictură, grafică, sculptură, fotografii obținute prin polarizare încrucișată, realizată cu o cameră DSLR, obiectiv macro, 2 filtre de polarizare și o sursă de lumină LED, feliile de dinte fiind obținute prin secționare și șlefuire, cu o grosime de 0,2-0,3 mm.

O altă lucrare delicioasă, combină timid un amestec de ciocolată, marțipan și bezele cu stomatologia, într-o lume plină de poveste, în care Molarul prim inferior și-a convocat renii și elfii și au pornit în aventura lor de a dărui un zâmbet dulce tuturor copiilor, mici sau mari.

Alți studenți mai vegani au conceput dinții din legumele găsite la discreție în grădină, cu un rol important în sănătatea orală.

Un inel de logodnă cu totul original are în loc de diamant un dinte.

În cadrul expoziției, la concursul de creativitate pot participa și medici.  Expoziția va putea fi vizitată în perioada perioada 6-10 decembrie, în intervalul orar 10.00-19.00, la Centrul Integrat de Medicină Dentară, etajul I, unde se poate și vota lucrarea favorită. Festivitatea de premiere va avea loc în Aula CIMD în data de 10 decembrie, ora 14:00.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE