Deținătorul a peste 500 de brevete în inovație tehnologică medicală, prelegere la UMFST Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 211 Vizualizări

Deținătorul a peste 500 de brevete în inovație tehnologică medicală, prelegere la UMFST

Deţinătorul a peste 500 de brevete în inovaţie tehnologică în domeniul medical, dr. Dorin Comaniciu, membru al Academiei Naţionale de Medicină din SUA, a prezentat miercuri, 7 decembrie, noutăţile din inteligenţa artificială în medicină la prelegerea memorială „George Simu”, în cadrul Zilelor Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş.


„Înscrisă în tradiţia Zilelor UMFST, ”George Simu” Memorial Lecture a fost susţinută de dr. Dorin Comaniciu, Senior Vice President pentru Inteligenţă Artificială şi Inovare Digitală la Siemens Healthineers, cu tema ”Inteligenţa artificială în medicină: de la diagnosticare la terapia de precizie”. Membru al Academiei Naţionale de Medicină din SUA şi laureat al premiul Siemens Inventor of the Year, personalitatea doctorului Dorin Comaniciu se bucură de recunoaştere internaţională prin prisma contribuţiilor ştiinţifice în domeniile inteligenţei artificiale şi imagisticii medicale: peste 500 de brevete care se regăsesc în inovaţie tehnologică axată pe îmbunătăţirea calităţii îngrijirii pacienţilor, în special în domeniile imagisticii de diagnosticare, terapiei ghidate de imagini şi medicinei de precizie”, au precizat reprezentanții UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureş, pe Facebook.
Doctorul George Simu (1926-2007) a fost un ilustru reprezentant al şcolii mureşene de morfopatologie.
La data de 1 martie 1978 a devenit conferenţiar titular la UMF Târgu Mureş, în 1990 a ajuns profesor titular la Morfopatologie iar concomitent cu activitatea didactică a fost prorector (1984-1986), decan (1989-1991), secretar ştiinţific al Senatului (1992-1997) şi şef de catedră (1996-1997).
În 1997 s-a pensionat la limita de vârstă şi a devenit profesor consultant, fiind un recunoscut autor de cursuri şi un apreciat conducător de doctorat.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE