Home / Invatamant / Deținătorul a peste 500 de brevete în inovație tehnologică medicală, prelegere la UMFST

Deținătorul a peste 500 de brevete în inovație tehnologică medicală, prelegere la UMFST

Distribuie

Deţinătorul a peste 500 de brevete în inovaţie tehnologică în domeniul medical, dr. Dorin Comaniciu, membru al Academiei Naţionale de Medicină din SUA, a prezentat miercuri, 7 decembrie, noutăţile din inteligenţa artificială în medicină la prelegerea memorială „George Simu”, în cadrul Zilelor Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş.


„Înscrisă în tradiţia Zilelor UMFST, ”George Simu” Memorial Lecture a fost susţinută de dr. Dorin Comaniciu, Senior Vice President pentru Inteligenţă Artificială şi Inovare Digitală la Siemens Healthineers, cu tema ”Inteligenţa artificială în medicină: de la diagnosticare la terapia de precizie”. Membru al Academiei Naţionale de Medicină din SUA şi laureat al premiul Siemens Inventor of the Year, personalitatea doctorului Dorin Comaniciu se bucură de recunoaştere internaţională prin prisma contribuţiilor ştiinţifice în domeniile inteligenţei artificiale şi imagisticii medicale: peste 500 de brevete care se regăsesc în inovaţie tehnologică axată pe îmbunătăţirea calităţii îngrijirii pacienţilor, în special în domeniile imagisticii de diagnosticare, terapiei ghidate de imagini şi medicinei de precizie”, au precizat reprezentanții UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureş, pe Facebook.
Doctorul George Simu (1926-2007) a fost un ilustru reprezentant al şcolii mureşene de morfopatologie.
La data de 1 martie 1978 a devenit conferenţiar titular la UMF Târgu Mureş, în 1990 a ajuns profesor titular la Morfopatologie iar concomitent cu activitatea didactică a fost prorector (1984-1986), decan (1989-1991), secretar ştiinţific al Senatului (1992-1997) şi şef de catedră (1996-1997).
În 1997 s-a pensionat la limita de vârstă şi a devenit profesor consultant, fiind un recunoscut autor de cursuri şi un apreciat conducător de doctorat.

(www.agerpres.ro)


De asemenea, verificati

O nouă fermă de găini în județul Mureș

Distribuie Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș anunță publicul interesat asupra luării deciziei de emitere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.