Arhiepiscopul Irineu, în vizită la Cerghid Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1277 Vizualizări

Arhiepiscopul Irineu, în vizită la Cerghid

Cu bucurie în suflet, primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, alături de reprezentanți ai unității administrativ-teritoriale Ungheni, l-au întâmpinat la sfârșitul săptămânii precedente pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu Pop, Arhiepiscopul ortodox al Alba Iulie, în vizita pe care acesta a făcut-o la Biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Cerghid.

”În preajma Sărbătorilor de Crăciun, mintea trebuie să ne fie una mai luminată, sufletul mai cald, iar sentimentele pe care le avem față de semenii noștri, să fie alese!”, au fost cuvintele primarului Victor Prodan pentru comunitatea pe care o reprezintă și care a luat parte la acest moment important al creștinilor din zonă.

”Prima comunitate în care a poposit Arhipăstorul nostru a fost parohia Cerghid, păstorită de către părintele Sorin Bejan. Aici, Întâistătătorul Eparhiei noastre a fost întâmpinat la biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” de către credincioșii parohiei, adresându-le un cuvânt duhovnicesc în care a vorbit despre Regele Ferdinand I și Regina Maria”, a mai spus Victor Prodan.

„Mă aflu, astăzi, pe plaiurile judeţului Mureş, unde, în vremuri vitrege, românii au apărat, cu demnitate şi cu vitejie exemplară, drepturile dăinuirii lor neîntrerupte pe acest pământ străbun. Credinţa în Bunul Dumnezeu le-a fost, întotdeauna, scut protector, iar Biserica Ortodoxă le-a fost o adevărată «Mamă spirituală», precum o numea și poetul nostru național Mihai Eminescu. Mă bucur văzând că, în parohiile noastre, patrimoniul etnic şi religios este conservat şi păzit cu sfinţenie”, a afirmat ÎPS Irineu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE