FOTO: Mircea Dușa, înmormântat cu onoruri militare Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2694 Vizualizări

FOTO: Mircea Dușa, înmormântat cu onoruri militare

Mircea Duşa, fost ministru al Apărării Naţionale, a fost înmormântat miercuri, cu onoruri militare, în cimitirul din comuna Sâncraiu de Mureş.

La înmormântare au luat parte militari ai Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

La funeraliile din cimitirul Nazna, comuna Sâncraiu de Mureş, au participat circa 500 de persoane, printre acestea regăsindu-se numeroase cadre militare active şi în rezervă, precum şi senatorul PSD Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş, şi deputatul Mihai Fifor, fost ministru al Apărării.

„Mi-e foarte greu să vorbesc în momente ca acestea, foarte, foarte triste. Am pierdut un om total dedicat acestei ţări, un om care oriunde a fost într-o funcţie de demnitate publică şi-a făcut datoria, vedea întregul. Un om care s-a dedicat pentru totul slujirii acestei ţări şi a făcut-o, zic eu, cu mare, mare cinste. Mircea Duşa era un patriot înnăscut, era un om de administraţie, un om care, repet, chiar şi bolnav fiind, nu a înţeles să-şi părăsească postul în care slujea această ţară. E o pierdere foarte mare pentru administraţia românească, pentru lumea politică românească. Eu pierd un prieten astăzi. Sunt momente pe care nu mi le-aş fi dorit vreodată. Lasă în urmă un mod de a face administraţie şi de a face politică şi cred că toţi am avut câte ceva de învăţat de la Mircea Duşa. Dumnezeu să îl ierte şi să-l odihnească!”, a declarat presei Mihai Fifor.

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a spus despre Mircea Duşa că a fost „un mare prieten pentru universitate, este cel care a dat un suflu nou medicinei militare din Târgu Mureş, un patriot desăvârşit”.

Mircea Duşa a fost prefect, parlamentar şi a deţinut mai multe portofolii de ministru.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE