Home / Administratie / ”Energie verde” pentru Primăria Târnăveni

”Energie verde” pentru Primăria Târnăveni

Distribuie

Conducerea Primăriei Municipiului Târnăveni a atribuit, în data de 10 ianuarie 2023, societății Energobit SRL Cluj Napoca, un contract în valoare de 1.277.610 de lei, fără TVA, pentru realizarea proiectului tehnic și execuția obiectivului de investiție ”Centrală electrică fotovoltaică pentru consum propriu de energie electrică, amplasată pe Piața Agroalimentară ”Avram Iancu”, Târnăveni”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, Primăria Municipiului Târnăveni a obținut finanțare pentru obiectivul de investiții ”Centrală electrică fotovoltaică pentru consum propriu de energie electrică, amplasată îîn Piața Agroalimentară ”Avram Iancu”, Târnăveni” prin intermediul unui proiect finanțat în cadrul ”Programului pentru energie în România.”

Conform aceleiași surse, perioada de implementare a proiectului este 21 iunie 2022 – 30 septembrie 2023, iar valoarea totală eligibilă a acestuia este de 357.762 de euro, din care 304.000 de euro nerambursabili (84,9%).

”Prin Planul achiziției, Municipiul Târnăveni a prevăzut realizarea unei centrale fotovoltaice amplasată pe acoperișul pieței agroalimentare ”Avram Iancu”, cu o putere instalată de minim 189 kWp, care să asigure în principal consumul propriu al sediului Primăriei Municipiului Târnăveni care va fi racordat la aceasta și care se află la aproximativ 500 de metri distanță de locația centralei. În acord cu legislația în vigoare, se vor analiza posibilități de compensare cantitativă și financiară a surplusului de energie electrică produsă cu energia electrică consumată în clădirile publice ale municipiului Târnăveni”, mai menționează sursa citată.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Prof. Adela Hagău. ”Dacă uităm tradiţiile şi obiceiurile naţionale, putem spune că nu ne mai ştim rădăcinile, actul nostru de identitate ca popor”

Distribuie Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu Luduș a găzduit Cea de a doua activitate a Cercului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.