Home / Administratie / Cazuri noi de muncă nedeclarată descoperite de ITM Mureș

Cazuri noi de muncă nedeclarată descoperite de ITM Mureș

Distribuie

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii decembrie 2022 au fost efectuate 42 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, a anunțat, recent, prin intermediul unui comunicat de presă, Andrada Larisa Ogrean, inspector șef al instituției.

Conform sursei citate, aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost ”respectarea legislației muncii în vigoare”, respectiv ”identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, respectarea prevederilor legale privind munca de noapte, transmiterea registrului cu toate elementele din contractul individual de  muncă în format electronic, în termenul legal”.

”Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 11 persoane care prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă, anterior începerii activității. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 36 de agenți economici, din care 6 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, din care 12 avertismente şi 30 amenzi în cuantum de 303.600 de lei și s-au dispus 124 de măsuri obligatorii, pentru deficiențele constatate. Domeniile de activitate ale angajatorilor în care au fost identificate persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: alte lucrări de finisare, lucrări de construcții, restaurante”, a precizat Andrada Larisa Ogrean.

(Redacția)


De asemenea, verificati

Accident pe strada Iernuțeni din Reghin

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au fost solicitați să intervină joi, 2 februarie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.