Home / Slider / B-Unicii într-o lume cu susu-n jos

B-Unicii într-o lume cu susu-n jos

Distribuie

Pe 31 ianuarie sărbătorim ziua „de-a-ndoaselea”, adică a mersului înapoi, a îmbrăcării pe dos, a vorbirii sau a scrisului în sens invers. Așa au făcut și B-Unicii noștri.

Plictisiți de a face în ultimele zile ale lunii același lucru, la 31 ianuarie B-uncii de la Căminul de persoane vârstnice din Târgu Mureș au decis să facă o pauză de la rutina zilei făcând totul ALTFEL, încălcând toate regulile .

Dar…azi am avut o justificare:  a fost „Ziua De-a-ndoaselea”! Această zi este foarte populară în cazul copiilor de vârstă școlară, dar nu există limită de vârstă, a menționat dr. Anca Mariela Florea, director al Căminului.

Astel, B-Unicii au început prin a se îmbrăca de-a-ndoaselea, și-au luat  șosetele,vestele, fustele sau sacourile pe dos, tricoul, pantalonii sau cămașa cu partea din spate în față, pantofii cu dreptu-n stângu, au inversat ordinea articolelor de vestimentație, ca de exemplu maioul deasupra halatului.

Și pentru că Ziua „de-a-ndoaselea” nu este doar o zi haioasă, ci de revoluție mentală, evenimentul a presupus o serie de informații noi, spre exemplu, Leonardo da Vinci a scris pe dos, nu numai că artistul și inventatorul a scris de la dreapta la stânga, dar și-a scris scrisorile pe dos. Mai apoi, lectie de gramatică, cum scriem corect: de-a-ndoaselea sau deandoaselea?, ce este palindromul, jocul vorbirii, scrierii sau cititului înscrisului în sens invers, competiția denumirii opusului  a ceea ce au exprimat initial.

A fost o sărbătoare amuzantă  dedicată sărbătoriților lunii ianuarie care într-o atmosferă anapoda s-a încheiat cu un desert servit “pe dos”.


De asemenea, verificati

Depășiri ale pragului admis de particule în suspensie la Târgu Mureș

Distribuie În conformitate cu obligațiile legale, Primăria Municipiului Târgu Mureș informează locuitorii asupra faptului că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.