B-Unicii într-o lume cu susu-n jos Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

B-Unicii într-o lume cu susu-n jos

Pe 31 ianuarie sărbătorim ziua „de-a-ndoaselea”, adică a mersului înapoi, a îmbrăcării pe dos, a vorbirii sau a scrisului în sens invers. Așa au făcut și B-Unicii noștri.

Plictisiți de a face în ultimele zile ale lunii același lucru, la 31 ianuarie B-uncii de la Căminul de persoane vârstnice din Târgu Mureș au decis să facă o pauză de la rutina zilei făcând totul ALTFEL, încălcând toate regulile .

Dar…azi am avut o justificare:  a fost „Ziua De-a-ndoaselea”! Această zi este foarte populară în cazul copiilor de vârstă școlară, dar nu există limită de vârstă, a menționat dr. Anca Mariela Florea, director al Căminului.

Astel, B-Unicii au început prin a se îmbrăca de-a-ndoaselea, și-au luat  șosetele,vestele, fustele sau sacourile pe dos, tricoul, pantalonii sau cămașa cu partea din spate în față, pantofii cu dreptu-n stângu, au inversat ordinea articolelor de vestimentație, ca de exemplu maioul deasupra halatului.

Și pentru că Ziua „de-a-ndoaselea” nu este doar o zi haioasă, ci de revoluție mentală, evenimentul a presupus o serie de informații noi, spre exemplu, Leonardo da Vinci a scris pe dos, nu numai că artistul și inventatorul a scris de la dreapta la stânga, dar și-a scris scrisorile pe dos. Mai apoi, lectie de gramatică, cum scriem corect: de-a-ndoaselea sau deandoaselea?, ce este palindromul, jocul vorbirii, scrierii sau cititului înscrisului în sens invers, competiția denumirii opusului  a ceea ce au exprimat initial.

A fost o sărbătoare amuzantă  dedicată sărbătoriților lunii ianuarie care într-o atmosferă anapoda s-a încheiat cu un desert servit “pe dos”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE