Home / Agricultura / SURPRIZĂ – UPDATE. Fabrica Tereos Luduș vândută la doi investitori români!

SURPRIZĂ – UPDATE. Fabrica Tereos Luduș vândută la doi investitori români!

Distribuie

Teodor Aflat, unul dintre cei mai mari fermieri din Transilvania, care se afla în grupul fermierilor care intenționau să cumpere Fabrica de Zahăr Tereos Luduș, a declarat miercuri, 1 februarie, pentru

https://agrointel.ro/ , că tranzacția care trebuia să aibă loc cu o zi mai devreme, în data de 31 ianuarie, prin semnarea contractului de vânzare-cumpărare, a picat.

”Noi trebuia să fim la București și să semnăm contractul și am primit un telefon de la directorul fabricii care mi-a spus că aceasta a fost vândută altcuiva. Nu mi-au dat detalii cui, cum și nici măcar de ce. Am întrebat care sunt nemulțumirile, dacă putem relua negocierile de unde au rămas și au dat vina pe avocați, nu am primit prea multe explicații. Suntem și noi șocați pentru că am făcut descoperiri în bancă, împrumuturi, cultivatorii de sfeclă se bazau pe noi”, a declarat, pentru agrointel.ro, Teodor Aflat.

Articolul integral poate fi lecturat la următoarea adresă web:

https://agrointel.ro/247043/soc-francezii-de-la-tereos-i-au-anuntat-pe-fermierii-romani-ca-au-vandut-fabrica-de-la-ludus-altcuiva/?fbclid=IwAR3RuaIEzxjHgVrrVIr-zIqZFtesCUPjvr0bMDg56YwKZ4B9KBVIVHTYLDI

UPDATE 1:

Conducerea Tereos Romania a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că fabrica de la Luduș a fost cumpărată de Mihaela Neagu, proprietara Fabricii de zahăr de la Bod, și de Mihail-Daniel Matache, investitor în domeniul agroalimentar.

”Tereos este încântat că a găsit astăzi un cumpărător pentru situl industrial Ludus, pe care Grupul a anunțat că intenționează să îl închidă în 2021”, au anunțat reprezentanții Tereos România.

”Suntem foarte fericiți că am semnat cu acești doi investitori. Acest transfer face posibilă perpetuarea locurilor de muncă și menținerea activității zahărului în bazinul Ludușului”, a precizat Gérard Clay, Președintele Consiliului de Administrație al Tereos Romania.

”Este un proiect curajos pe care l-am întreprins în acest an cu obiectivul de a revigora producția de zahăr din țară. În 2021, zahărul din sfeclă cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern. Vom începe negocierile cu fermierii în următoarele zile, deoarece în apropiere urmează să fie contractată sfecla de zahăr pentru campania de toamnă 2023, în regiunea Luduș. Vrem să îi asigurăm pe cei aproximativ 300 de producători din regiune că suntem deschiși colaborării și, de asemenea, vrem să îi asigurăm pe cei peste 150 de angajați că își vor păstra locurile de muncă”, a dezvăluit Mihaela Neagu.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Doi atleți mureșeni premiați la Campionatul Național U20

Distribuie În perioada 9-10 martie s-a desfășurat la București finala Campionatului Național de Atletism U20, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.