Primarul din Sângeorgiu de Mureș, șah la Guvern pentru rezolvarea unor probleme! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3627 Vizualizări

Primarul din Sângeorgiu de Mureș, șah la Guvern pentru rezolvarea unor probleme!

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Sándor Szabolcs, a participat marți, 7 februarie, în incinta Hotelului Marriott din capitală, la lucrările celei de-a 26-a sesiuni ordinare a Asociației Comunelor din România. Cu acest prilej, edilul șef al comunei Sângeorgiu de Mureș a susținut un discurs în care a solicitat reprezentanâilor Guvernului României rezolvarea de urgență a unor probleme cu care se confruntă foarte multe autorități locale din România.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul scris pe această temă, pe pagina proprie de Facebook, de către Sófalvi Sándor Szabolcs:

”Am solicitat la Bucuresti, de la reprezentanții Guvernului României, rezolvarea URGENTĂ a mai multor probleme:

1. Urgentarea realizării drumurilor ocolitoare și a autostrăzilor!

2. Problematica câinilor fără stăpân!

3. Problemele legate de transportul public de persoane!

1. Precum se știe, de ani de zile așteptăm finalizarea variantei ocolitoare a municipiului Târgu Mureș. Știm că lucrările au fost suspendate din diverse motive, dar nu este normal să treacă 8-9 ani și acestea să nu fie reluate! Ni s-a comunicat că s-a refăcut proiectul și în acest an se licitează și execuția efectivă și dacă nu sunt contestații sunt șanse să fie reliate și lucrările! Tare mult așteptăm, pentru că, circulația pe DN15, în Sângeorgiu de Mureș, în special a camioanelor, este infernală!

2. A trebuit să suspendăm strângerea câinilor vagabonzi pentru că am fost asaltat de petiții, de plângeri din partea unor asociații de apărare a drepturilor câinilor și alte ONG-uri similare din București invocând că ”este ilegală strângerea câinilor fără stăpân!”. Chiar dacă acestea se ridicau pe baza unor contracte de servicii încheiate cu societăți comerciale care aveau specializare și avize pentru astfel de servicii, chiar și atunci trebuiau suspendate aceste activități. Petițiile au continuat și către Prefectură și către Poliție… și a rămas varianta înființării unor Centre sau Adăposturi pentru câinii fără stăpân. Problema majoră este că ultimele normative care permit construirea unor astfel de centre prevăd așa condiții – x metri pătrați/ pe câine, ce tip de mâncare să fie dat, locuri însorite, toate utilitățile, servicii veterinare permanente, cip, etc, încât cheltuielile de întreținere a unui singur câine se ridică mult peste pensia unei persoane. Astfel, nicio Primărie nu s-a putut angaja la astfel de cheltuieli care se ridică la zeci de mii de lei lunar în afara construirii și dotării azilului. Cele existente sunt pline peste tot! Ne-au promis o modificare legislativă în acest sens pentru că, dacă nu se întâmplă, atunci acest fenomen se va înrăutăți și considerăm că viața umană este prioritară!

3. Transportul public de persoane în mediul rural, unde sunt transportatori privați, în cele mai multe cazuri este scump și nu sunt asigurate condiții civilizate corespunzătoare! Astfel, am solicitat mai multă libertate pentru primăriii ca să putem organiza noi transportul public. Din păcate, legislația din România nu permite asta, dar există acea posibilitate de a ne organiza în asociații de dezvoltare între mai multe primării și împreună să delegăm serviciul la un operator public existent. Noi, localitățile limitrofe cu municipiul Târgu Mureș, am și realizat acest lucru, dar obținerea avizelor și autorizațiilor necesare de la diferite organe centrale, durează un an! Iar acesta nu prea se poate schimba.

Eu nu voi renunța la această luptă pentru că, mă confrunt zilnic, alături de locuitorii comunei Sângeorgiu de Mureș, cu consecințele grave generate de toate cele trei fenomene pe care le-am amintit!”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE