UPDATE – Echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Mureș agresat în Cotuș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6448 Vizualizări

UPDATE – Echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Mureș agresat în Cotuș

Un cetățean din Cotuș, sat aparținător comunei Sângeorgiu de Mureș, s-a adresat joi, 9 februarie, redacției cotidianului Zi de Zi, pentru a-și exprima o nemulțumire vis a vis de modul în care familia sa ar fi fost tratată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Mureș.

Locuitorul din Cotuș susține că a apelat numărul unic de urgență 112 joi, 9 februarie, la amiază, deoarece soția sa se simțea foarte rău, iar la sosirea ambulanței echipajul acesteia ar fi refuzat să-i consulte soția pe motiv că pacienta nu vorbește limba română. În replică, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Mureș spune că echipajul și-a făcut datoria și a plecat de la domiciliul respectiv deoarece a fost agresat.

H.C.Z.: ”Soția nu vorbește românește”

Cetățeanul care are inițialele H.C.Z. a sunat la ziar să povestească versiunea sa.

”Soției mele i-a fost rău, am chemat salvarea. Eram acasă cu soția și cu un copil de 6 ani, pe strada Principală din Cotuș. A venit ambulanța, dar nevasta mea nu știe românește. Nu a dormit toată noaptea, nu își simte o mână, o doare capul, este roșie la față. Au venit patru persoane, trei bărbați și o femeie, care au întrebat ce s-a întâmplat. Am vrut să le explic, pentru că eu vorbesc românește destul de bine, dar ei au zis că eu nu am voie să vorbesc. Le-am spus că soția nu vorbește românește și am vrut să le spun ce o doare. Mi-au zis să tac. Și-au luat aparatele și au plecat fără să se uite la soția mea, fără să facă nimic. S-au urcat în mașină și au plecat. Au vorbit foarte urât cu mine, n-am apucat să spun nimic pentru că au plecat repede, fără să lasă niciun fel de hârtie. Am chemat iarăși ambulanța și au zis că a fost deja un echipaj acolo și nu trimit de două ori același echipaj, în același loc”, a dezvăluit soțul femeii din Cotuș.

”Soția se simte în continuare foarte rău, e acasă în pat, și nu am ce să fac. Au zis că pot merge să fac reclamație, acolo lângă Weekend, sau să mergem mâine la medicul de familie. În ce țară trăim?!? Poți muri acasă fără să se uite nimeni la tine pentru că nu vorbești românește?! Suntem oameni normali, civilizați, avem și un magazin mic aici, muncim, nu e vorba de asta. Dar dacă ea nu știe să vorbească românește, ce să fac cu ea, să o lăsăm să moară?!”, a adăugat H.C.Z.

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Mureș: ”Au fost agresați”

Contactat de cotidianul Zi de Zi, dr. Ioan Ivanici, managerul general al Serviciului de Ambulanță Județean Mureș, a confirmat existența unui incident în timpul unei intervenții în satul Cotuș și a susținut că de fapt echipajul ambulanței a plecat deoarece a fost agresat de către soțul pacientei.

Totodată, dr. Ioan Ivanici a afirmat că echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Mureș sunt constituite din personal mixt, care cunoaște atât limba română, cât și maghiară și chiar și rromă.

”Noi nu facem chestii din acestea. A fost un echipaj acolo și au fost agresați”, a spus dr. Ioan Ivanici, care a promis o clarificare a situației, cu mai multe detalii, în decursul zilei de vineri, 10 februarie.

Soțul pacientei: ”Mi-au zis să tac”

În replică, cetățeanul din Cotuș care ne-a contactat a spus că nu a comis niciun fel de agresiune împotriva echipajului ambulanței.

”Echipajul a intrat în casă. Am vrut să le explic ce se întâmplă, mi-au zis să tac. Am încercat încă o dată să vorbesc, mi-au zis iar să tac. Le-am spus că soția nu știe românește și că vorbesc eu pentru ea, și ei au zis: haideți să plecăm, că ăsta e agresiv! Nu sunt agresiv, eu doar am vrut să le explic ce și unde o doare pe soția mea”, a susținut H.C.Z..

Nici un caz de agresiune semnalat Poliției Mureș

La cererea cotidianului Zi de Zi, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a precizat, în urmă cu puțin timp, că în decursul zilei de joi, 9 februarie, nu a existat nicio intervenție la vreun caz de agresiune pe strada Principală din satul Cotuș.

”Nu am avut astfel de evenimente semnalate”, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

UPDATE 1: Dr. Ivanici: ”Pacienta a fost evaluată, iar echipajul agresat”

În aceeași zi, la orele serii, dr. Ioan Ivanici a adus noi clarificări în acest caz, arătând că echipajul de la Serviciul de Ambulanță Județean Mureș și-a făcut datoria.

”Doamna din Cotuș a fost consultată, există dovezi în acest sens. Probabil niște probleme de familie a provocat o stare de agitație, iar în momentul în care echipajul a fost agresat verbal, cu strigăte, și membri ai familiei s-au apropiat de echipaj ca să îi lovească pe colegii mei, echipajul a plecat. Dar pacienta a fost evaluată fără nicio problemă. Nu a avut nicio simptomatologie acută. Avem dovezi. Dacă era o suferință acută și era nevoie de internare apelam tot prin 112 chemam Poliția, aceasta este procedura. La plecarea din Cotuș echipajul a anunțat prin stație agresivitatea membrilor familiei respective”, a afirmat dr. Ioan Ivanici.

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Mureș a prezentat și fișa intervenției, document din care reiese că pacienta din satul Cotuș a fost consultată de către echipajul de intervenție.

Redăm, în rândurile de mai jos, cu scuzele de rigoare pentru instituția Serviciului de Ambulanță Județean Mureș, documentele care atestă faptul că echipajul și-a făcut datoria și a consultat pacienta din Cotuș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE