<strong>Laborator ”3D Printing Hub” implementat la Colegiul ”Petru Maior”</strong> Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 301 Vizualizări

Laborator ”3D Printing Hub” implementat la Colegiul ”Petru Maior”

Colegiul ”Petru Maior” din municipiul Reghin se numără printre beneficiarii proiectului 3DUTECH, intitulat ”Modelează Viitorul. Printează-l 3D!” susținut de ECDL România, DEDEMAN, Asociația Oamenilor de Afaceri din România și Ministerul Educației.
Potrivit reprezentanților Colegiului ”Petru Maior”, în cadrul școlii va funcționa un  laborator ”3D Printing Hub” în cadrul căriua elevii și profesorii vor putea fi certificați ECDL 3D Printing.
„În urma acordului de parteneriat încheiat, în unitatea noastră școlară se va implementa un laborator ”3D Printing Hub” prin asigurarea unui echipament imprimantă 3D și a materialelor consumabile aferente. Obiectivele parteneriatului au în vedere familiarizarea elevilor cu meseriile inovative, asigurarea competențelor digitale pentru elevi, și nstruirea și certificarea ECDL 3D Printing a profesorilor și elevilor din cadrul Colegiului „Petru Maior” Reghin. Scopul acestui parteneriat este de a atrage elevii din instituția noastră către științele de tip STEM (SCIENCE TECHNOLOGY ENGINEERING MATH) în activități inovativ-creative prin intermediul modelării și printării 3D. Colegiul „Petru Maior” va rămâne o instituție relevantă în pregătirea tinerilor la cele mai înalte cerințe ale societății actuale. Mulțumim domnului Farcaș Mihai care ne-a coordonat în realizarea acestui proiect, cu ajutorul domniei sale am reușit să finalizăm cu succes acest demers”, au precizat reprezentanții Colegiului ”Petru Maior”.

Sursă mare de oportunități viitoare

Sprijinul venit din partea administratorului Expert IT SRL, Farcaș Mihai Dan a fost unul definitoriu, vizate fiind toate liceele din Reghin, câștig de cauză în prima fază având doar Colegiul ”Petru Maior”.

„Am auzit prin 2021 de acest proiect, dar după ce am luat atunci legătura cu organizatorii, am aflat că acea ediție era încheiată. Dar am reluat subiectul și în 2022. După ce am povestit cu conducerea celor trei  licee din Reghin, Colegiul ”Petru Maior”, Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga” și Liceul Tehnologic ”Ioan Bojor” Reghin, am luat legătura cu organizatorii și le-am povestit despre istoricul și rezultatele obținute de elevii acestora. Îmi doresc încurajarea elevilor să ia calea formărilor de tip STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), întrucât cred că avem o capacitate naturală de a învăța și a înțelege aplicațiile practice ale acestora și pot fi o sursă mare de oportunități viitoare. Cu puțin studiu, cu interes din partea elevilor, cu trainingurile primite de către profesori, sunt sigur că imaginația elevilor Colegiul ”Petru Maior” va oferi rezultate impresionante în exploatarea acestor tehnologii de modelare și printare 3D! Mulțumesc domnilor și doamnelor director ai celor trei instituții de învățământ, care au răspuns pozitiv inițiativei de a participa și a concura pentru acest proiect și chiar dacă în această ediție s-a putut aloca doar 1 din cele 10 imprimante, aici la Reghin, voi încerca din nou în edițiile următoare să mai aducem imprimante 3D și pentru celelalte 2 licee din Reghin!”, a precizat Farcaș Mihai Dan.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE