Adrian Giurgiu, deputat USR: Mureșenii trebuie să-i întrebe pe politicienii PSD, PNL sau UDMR de ce îi sărăcește Guvernul Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 319 Vizualizări

Adrian Giurgiu, deputat USR: Mureșenii trebuie să-i întrebe pe politicienii PSD, PNL sau UDMR de ce îi sărăcește Guvernul

Economia românească are o inflație-record, de peste 16%, și avem printre cele mai mari creșteri de prețuri la alimente, iar puterea de cumpărare a românilor este cea mai mică din toată Uniunea Europeană.

Deputatul mureșean Adrian Giurgiu (USR) trage un semnal de alarmă și susține că suntem în acest punct pentru că actuala Guvernare nu a luat nici o măsură economică viabilă care să oprească creșterea prețurilor sau care să ducă la creșterea veniturilor populației.

„Scumpiri la gaze, energie electrică și lemne, scumpiri record la alimentele de baze, creșterea taxelor pentru populație. Așa arată radiografia unui dezastru economic generat de nepăsarea actualei coaliții de guvernare”, a atenționat deputatul USR.

Acesta spune că prim-ministrul Nicolae Ciucă și premierul din umbră, Marcel Ciolacu, doar mimează grija față de problemele oamenilor, pentru că în timpul guvernării lor pâinea s-a scumpit cu 25%, laptele s-a scumpit cu 30%, zahărul cu 60%, iar ratele la credite aproape s-au dublat.

„Aș vrea ca mureșenii să facă un exercițiu simplu și să meargă să întrebe politicienii PSD, PNL sau UDMR de ce Guvernul îi sărăcește de pe o zi pe alta. Poate o astfel de acțiune, pașnică de altfel, îi va trezi din nepăsare pe șefii de la București ai acestor partide și poate încep să realizeze că este momentul să facă ceva pentru bunăstarea românilor”, ne-a spus deputatul mureșan.

Deputatul Adrian Giurgiu susține că actuala coaliție de guvernare se bucură de scumpirile continue, pentru că asta înseamnă mai mulți bani la bugetul de stat, deci mai mulți bani de cheltuit pentru clientela politică. „Odată cu creșterea prețurilor a crescut și valoarea TVA, ceea ce înseamnă din start că se încasează mai mulți bani la bugetul de stat”, explică politicianul.

Măsurile propuse USR, ignorate de parlamentarii puterii

Tot deputatul Adrian Giurgiu amintește că încă din octombrie 2021 membrii USR au atras atenția că cele mai la îndemână măsuri pentru temperarea scumpirilor era scăderea TVA la o serie de produse de bază în producția și distribuția alimentelor.

„USR a depus proiecte de lege pentru scăderea, în regim de urgență, a cotelor TVA pentru combustibili, energie electrică și gaze naturale. Măsurile propuse de noi aveau dublu efect. În primul rând, prețul benzinei, motorinei și GPL ar fi fost imediat mai mici, direct la pompă, iar facturile la utilități nu ar mai fi explodat. În al doilea rând, măsurile ar fi ajutat și companiile și nu am fi asistat la scumpirea produselor și serviciilor din cauza creșterii costurilor de producție”, argumentează politicianul.

Adrian Giurgiu spune că proiectele USR au fost prezentate coaliției de guvernare și că formațiunea sa politică a insistat asupra faptului că acestea trebuie adoptate în regim de urgență. Mai marii PSD, PNL și UDMR au întors mereu spatele.

„Parlamentarii coaliției de guvernare ar fi putut vota propuneri USR și românii ar fi avut de câștigat. Însă, Guvernul condus de Nicolae Ciucă și, din umbră de Marcel Ciolacu, a preferat să ignore soluțiile noastre. Astfel, au adoptat politici fiscale despre care până și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus preintre rânduri că sunt unele inflaționiste”, a spus Adrian Giurgiu.

În 2023, USR propune măsuri care să protejeze populația și firmele

Conform lui Adrian Giurgiu, USR are o singură prioritate în 2023: propunerea de măsuri care să protejeze populația și firmele. Asta se întâmplă în condițiile în care, susține deputatul mureșan, guvernul actual îi sărăcește pe oameni și pune în pericol viitorul economiei, iar prioritatea urgentă pentru România trebuie să fie scăderea prețurilor.

„România poate să depășească criza scumpirilor dacă luăm măsuri corecte. Eu și colegii mei consider că trebuie să reducem taxele pe muncă, astfel încât salariile să crească în mod real, trebuie oprită risipa din bani publici, trebuie să eliminăm pensiile speciale ale politicienilor și să oprim crearea de posturi călduțe la stat pentru oamenii de partid și rudele politicienilor”, a conchis deputatul USR de Mureș Adrian Giurgiu.

(Advertorial)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE