Home / Administrație / Blocaj total la ridicarea gunoiului. Pleacă Brantner și nu a venit nimeni. Ședință de urgență la ADI Ecolet.

Blocaj total la ridicarea gunoiului. Pleacă Brantner și nu a venit nimeni. Ședință de urgență la ADI Ecolet.

Distribuie

Azi, la ora 12, primarii, reprezentanții CJ Mureș și ADI Ecolect se întâlnesc să discute despre problema colectării și transportului gunoiului. Peste 3 zile se încheie perioada (90 de zile) în care Brantner are obligația să presteze după rezilierea contractului. Problema este că la licitație nu s-a înscris nimeni. Se pare că firmele interesate au fost nemulțumite de tarife și de câteva condiții foarte greu de îndeplinit (toate mașinile să fie Euro 6, achiziționarea câtorva mii de pubele în foarte scurt timp, sume mari ca și garanție de bună execuție etc).
Dacă Brantner refuză să mai presteze servicii până la reluarea procedurii de licitație și a atribuirii, mureșenii se vor afla într-o situație extrem de gravă. Lucrurile merg prost cu colectarea și în acest moment, darmite când nu va mai circula nici un utilaj de ridicare a gunoiului.
Se impun câteva întrebări și răspunsuri din partea autorităților. Cine este responsabil de faptul că s-a ajuns aici? A gestionat corect și competent conducerea ADI Ecolect toată această problemă? Cine este consultantul ADI Ecolect care a stabilit criteriile de participare la licitația de colectare a gunoiului? Mai este utilă această structură mamut sau ar fi mai eficient ca fiecare UAT să își poată stabili operatorul prin propriile proceduri? Primarii și reprezentanții CJ trebuie să analizeze foarte bine datele problemei și să ia o decizie corectă, care să nu mai permită astfel de blocaje într-o chestiune atât de importantă cum este colectarea gunoiului.
Imaginea este de astăzi, din cartierul Unirii. Din păcate poate fi doar începutul…

Florin Marcel SANDOR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Restricții de trafic în zona centrală din Târgu Mureș

Distribuie Marți, 5 decembrie, între orele 17.00 – 19.30 se va restricționa traficul rutier în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.