Părintele Ioan Florea: „Încep să mă simt un om al locului” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 907 Vizualizări

Părintele Ioan Florea: „Încep să mă simt un om al locului”

Preotul ortodox Ioan Florea s-a născut la 24 ianuarie 1981 la Blaj, dar originile sale aparțin satului Sîncel, la 5 kilometri depărtare de orașul Blaj. În mod firesc parcurge cursurile școlii generale în satul natal, după care din anul 1996 până în anul 2001 este elev al Seminarului Teologic din Alba Iulia, instituție de învățământ care îi întărește sentimentul religios și credința creștină. Consecința firească a studiilor la Seminar este înscrierea la Facultatea de Teologie (2001-2005) urmată de studiile postuniversitare de Masterat (2005-2007).

Părintele Ioan Florea și-a văzut visul împlinit în anul 2005 când, din luna septembrie a fost hirotonit preot pentru Parohia Răzoare din județul Mureș, locul în care pentru aproape patru ani a păstorit creștinii din parohie. În biografia tânărului preot a urmat un pas important atunci când din luna martie 2009 a fost numit preot la Parohia Zau de Câmpie, locul unde a cunoscut și bucuria de a deveni tată prin nașterea unei fete și a unui băiat, soția originară din Maramureș fiind profesoară de limba română – limba franceză.

De curând, după pensionarea părintelui Ilie Dăian, părintele Ioan Florea a fost numit preot la biserica din Luduș cu hramul „Tuturor Sfinților”.

„Am fost foarte bine primit la Luduș și simt că devin un om de-al locului. La fel cum părintele Dăian a lăsat o comunitate bine închegată și eu voi urma această cale, pe parte administrativă și creștină”, a spus părintele Florea.

Consiliul parohial al bisericii, precum și enoriașii sunt alături de tânărul preot care și-a început activitatea duhovnicească la Luduș cu mult entuziasm, ceea ce este foarte important pentru un preot care dorește să întărească legăturile cu enoriașii, cu întreaga comunitate.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE