Câștigătorii concursului „Chants, sons sur scène”, faza pe județ Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 845 Vizualizări

Câștigătorii concursului „Chants, sons sur scène”, faza pe județ

Sala festivă a Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș a găzduit joi, 6 aprilie cea de a X-a ediție a Concursului județean de cântec francofon ”Chants, sons sur scène”, eveniment care își propune să descopere şi să promoveze talente interpretative, să încurajeze activitatea muzicală a tinerilor, să asimileze elemente specifice limbii şi culturii franceze și să dezvolte creativitatea şi spiritul de competiţie.

Concursul a fost organizat de Liceul Vocațional de Artă, reprezentat prin directoarea Sabina Diana Grozav,  în colaborare cu Inspectoratul Scolar Județean Mureș, reprezentat prin Cristina Alina Șoneriu, inspector școlar pentru limbi moderne, și a fost  coordonat de Mihaela Pașcan, profesor de Limba  franceză la Liceul Vocațional de Artă.

„Au participat 23 concurenți, împărțiți pe 3 categorii de vârstă: 13-15 ani, 16-17 ani și 18-20 ani proveniți de la școlile din Reghin, Luduș, Sighișoara, Chiheru de Jos, Sărmașu, Sighișoara și Târgu Mureș. Elevii înscriși au interpretat câte o melodie în limba franceză, fiind  acompaniați  la un instrument sau având un negativ cu melodia respectivă”, au precizat organizatorii

Juriul care a evaluat prestația interpretativă a concurenților a fost format din Sarosi Nora, profesor de canto jazz-muzică ușoară la Liceul Vocațional de Artă, Târgu Mureș, Teodora Bota, profesor de canto muzică ușoară și pian la  Școala Populară de Artă, Târgu Mureș și Daniel Bota, profesor de chitară la Școala Populară de Artă, Târgu Mureș. De asemenea, profesoara Berku Diana de la Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș a evaluat pronunția în limba franceză a candidaților.

Câștigătorii concursului

La Categoria 13-15 ani, câștigătoare a fost desemnată  Joo Coman Maria, Scoala Gimnaziala ”Liviu Rebreanu” din Tg. Mureş (prof. coordonator Veronica Blaga). La Categoria 16-17 ani, Premiul I a fost obținut de  Fulop Denisa de la Liceul Vocațional de Artă, Tg. Mureș (prof. coord. Carla Gliga și Ecaterina Săsărean), iar la Categoria 18-25 de ani, câștigătoare  a fost desemnată Carmen Pop, Liceul Tehnologic Nr.1 Luduş (prof. coord. Kerestesi Lorena).

Elevii finaliști care au obținut Premiul I / categorie de vârstă vor participa la etapa finală a Festivalul Național ”Chants, sons sur scène” de la Baia Mare, care va avea loc în data de 13-14 mai 2023.

La finalul concursului, Nicola Andreea Voaideș -saxofon, Cordoș Berta Hariclea-pian și Cvartetul Mezzo4te (Diana Ioniță, Karina Săbădean, Teodora Todoran și Muste Thomas), elevi ai Liceului Vocațional de Artă,  au susținut un concert în cinstea participanților și a invitaților.

De precizat faptul că prezentatorul concursului a fost Veronica Ciuchină, profesor de Limba franceza la Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu” din Târgu Mureș, iar sponsorul principal al concursului a fost Ciocolată Personalizată – Cat Logo Chocolate, care a oferit premii elevilor finaliști pe categorii de vârstă.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE