Începe Bătălia Cărţilor Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 136 Vizualizări

Începe Bătălia Cărţilor

Biblioteca Judeţeană Mureş organizează a X-a ediţia a concursulului „Bătălia Cărţilor. El se desfășoară pe două secțiuni: 11-13 ani și 14-18 ani. Condițiile sunt aceleași ca în anii precedenți: participanții înscrişi vor avea de citit zece cărți, cărora le vor da calificative de la 1 la 5 în carnetul de lectură primit, şi vor întocmi fişe de lectură pentru fiecare. Perioada de desfășurare este aprilie-noiembrie 2023.

„Scopul competiției este de promovare a literaturii contemporane pentru copii şi adolescenţi și de a preferinţei pentru lectură în afara bibliografiei şcolare, unul dintre obiectivele urmărite fiind însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris (întocmirea unei fişe de lectură sau a unui portofoliu digital) şi oral, în cadrul unei dezbateri”, se arată într-o informare a BJ Mureş.

Lista cărţilor incluse în concurs este unică la nivel naţional şi nu cuprinde titlurile care fac parte din bibliografia şcolară obligatorie. Înscrierea la concurs este gratuită, dar este condiționată de deținerea permisului de intrare, iar pentru participarea la finală și de lecturarea celor zece cărți până în luna octombrie.

Redacţia

Foto: Facebook Biblioteca Judeţeană Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE