Home / Administrație / Echipamente de 6 milioane de euro pentru Aeroportul Transilvania

Echipamente de 6 milioane de euro pentru Aeroportul Transilvania

Distribuie

În cursul zilei de astăzi a fost semnat contractul de finanţare din fonduri nerambursabile prin care Aeroportul Transilvania va achiziţiona echipamente dedicate siguranţei aeroportuare în valoare de aproximativ 6 milioane de euro.

Contactat de Zi de Zi, preşedintele CA al Aeroportului Transilvania, Peti Andras, a explicat că prin acest proiect se vor achiziţiona echipamente care privesc atât intervenţiile în caz de urgenţă, cât şi întreţinerea căilor de rulare şi a zonelor adiacente acestora.

„Este vorba despre un proiect pentru achiziţia şi dotarea cu 10 echipamente aferente siguranţei aeroporturare. Acesta are trei componenete majore, dacă putem să spunem că grupăm aceste echipamente. O componentă se referă la situaţiile de urgenţă, vom cumpăra maşină de pompieri de capacitate mare dedicată aeroportului, maşină de primă intervenţie, punct de comandă mobilă ş.a.m.d. Această parte serveşte creşterea calităţii şi standardelor serviciilor pentru situaţiile de urgenţă. A doua parte ţine de ţinerea sub control şi în limitele de siguranţă a suprafeţelor înierbate, suprafeţe care sunt în zona de siguranţă a pistei de aterizare-decolare. Vom cumpăra două echipamemte multifuncţionale de cosit, printre altele. A treia componenţă este dedicată obiectelor străine, spunem noi, este un termen aeronautic, este vorba despre pietriş şi alte obiecte care pot reprezenta pericol pentru operaţiunile aeroportuare. Aici cumpărăm nişte echipamente prin care măturăm toate aceste obiecte străine”, a spus Peti Andras.

Toate echipamentele vor trebui achiziţionate până la finalul acestui an, Peti Andras declarând că deja săptămâna viitoare va fi demarată licitaţia, documentaţii aferente acesteia fiind deja pregătite. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Aeroportul Transilvania mai are două proiecte depuse spre finanţare prin acest program, respectiv extinderea pistei de aterizare/decolare la 2.580 de metri şi extinderea terminalului de pasageri, etapa a II-a. Aceste două proiecte se află încă în etapa de evaluare.

Sanda VIŢELAR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă un parc fotovoltaic în județul Mureș

Distribuie Reprezentanții SC Far Beton Reghin SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.