Doi mureşeni declaraţi Tezaure Umane Vii Cultură
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 958 Vizualizări

Doi mureşeni declaraţi Tezaure Umane Vii

Județul Mureș are de astăzi încă două noi titluri de Tezaur Uman Viu, acordate de Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial pentru 2023, anunţă reprezentanţi Centrului de Creaţie Populară Mureş.

„Este vorba de Chirteș Petruț din Dulcea, comuna Ibănești, meșter popular- prelucrarea lemnului și Riza Francisc Vasile ( Șandorică) din Valea Largă, domeniul spiritualitate: cântăreț neprofesionist de muzică instrumentală(vioară).

Cei care primesc această distincție transmit, prin talentul și efortul lor, un anumit element de patrimoniu cultural imaterial, în forma și cu mijloacele tradiționale nealterate, contribuind, astfel, la asigurarea viabilității acestuia în cadrul comunităților”, se arată într-o postare a centrului.

Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, organism de specialitate al Ministerului Culturii, a hotărât acordarea titlului onorific de TEZAUR UMAN VIU unui număr de 12 persoane purtătoare, creatoare și păstrătoare de patrimoniu cultural imaterial.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE