Cercetaşi din Târgu-Mureş la centenarul Asociaţiei Cercetaşilor din Coreea de Sud Life style
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 748 Vizualizări

Cercetaşi din Târgu-Mureş la centenarul Asociaţiei Cercetaşilor din Coreea de Sud

Peste 40.000 de cercetași din întreaga lume şi-au dat întâlnire, în perioada 1-12 august 2023, în Corea de Sud pentru cea de-a 25-a Jamboree Mondială. Printre aceştia se numără şi 16 cercetaşi ai Centrului Local Târgu-Mureş care duminică dimineaţă au pornit, plini de emoţii, către SaeManGeum, Jeollabuk-do.

Duminică dimineaţă înainte de plecarea spre aeroport

Aceştia vor ajunge la Seol în cursul zilei de luni de acolo urmând să se deplaseze cu un autocar către locul de desfăşurare a evenimentului. Printre cei 16 cercetaşi se numără şi Mihai Furnea, colaborator al cotidianului Zi de Zi care va încerca, în limita timpului oferit de programul destul de încărcat, să ne transmită gânduri şi impresii din aventura Coreană.

Acesta a şi publicat un prim text săptămâna trecută despre pregătirile făcute înainte de plecare.

„Este destul de greu să explic ce înseamnă de fapt o jamboree cuiva care nu a avut interacțiuni cu cercetășia, e destul de greu sa explic ce înseamnă o jamboree pentru mine, chiar daca am mai participat în trecut la un astfel de eveniment (Jamboreea Central-Europeană, Praga, 2022).

Voi zbura într-o tara străină, pe un continent străin, unde voi petrece mai bine de două săptămâni cu zeci de mii de oameni din toate colţurile lumii. Pe toţi ne aduce împreună dragostea noastră pentru cercetășie.

Fiecare se pregătește diferit pentru o astfel de aventură, atât în ceea ce privește bagajul, care nu poate depăși 25kg, precum și emoțional, financiar sau chiar fizic. Totuși, chiar dacă unii dintre noi mai uită lucruri esențiale cum ar fi sacul de dormit, deoarece cazarea se va face la cort, pot garanta că fiecare cercetaș român va avea la el în momentul plecării cămașa și eșarfa națională a României.”, ne scria atunci Mihai.

Duminică seară cercetaşii din Târgu-Mureş au ajuns la Doha, Quatar

Este pentru a doua oară când Republica Coreea găzduieşte întâlnirea mondială a cercetaşilor, prima oară fiind în anul 1991 când acolo a avut loc cea de-a 17-a ediţie a Jamboreei Mondiale. Ediţia din acest an, însă, este una specială deoarece Asociaţia Cercetaşilor Coreeni împlineşte în 2023 100 de ani de existenţă.

Tema jamboreei din Coreea este  „Desenează-ți visul”, temă care exprimă dorința ca membrii Mișcării Cercetașilor să transforme cea dea 25-a Jamboree Mondială în propriul festival și să-și dezvolte visele prin eveniment.

Pe măsură ce vom primi veşti de la colaboratorul nostru vă vom ţine la curent cu aventurile cercetaşilor din Târgu-Mureş în Coreea.

Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE