Home / Cultură / Programul Festivalului Intercultural ProEtnica Sighișoara 2023

Programul Festivalului Intercultural ProEtnica Sighișoara 2023

Distribuie

Cel mai important festival intercultural din România, ProEtnica, ajunge, anul acesta, la a XIX-a ediție, dovedind, prin continuitatea sa, valoarea manifestărilor cultural-artistice și importanța constantă acordată, în România, minorităților naționale. Evenimentul va avea loc în perioada 24-27 august, în municipiul Sighișoara.

Programul evenimentului reunește momente de exprimare culturală a  organizaţiilor minorităţilor naţionale în domeniile: arta spectacolului (pe scena din Piața Cetății Medievale), prelegeri, conferinţe, dezbateri despre etnii şi convieţuire interculturală (sub genericul ”Agora dialogului intercultural”), mese rotunde despre literatura și cultura etniilor (în cadrul ”Salonului Literar”), expoziţii, standuri de carte.

Serile festivalului se vor încheia cu concerte susţinute de artiști cunoscuți.

Programul ProEtnica – Festivalul Intercultural Sighișoara poate fi găsit la următorul link: http://www.proetnica.ro/program/proetnica2023 .

Ediția a XIX-a a Festivalului Intercultural ProEtnica Sighișoara este organizată de Centrului Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara. Evenimentul beneficiază de finanțare din partea Guvernului României prin Departamentul pentru Relații Interetnice și Ministerul Culturii precum și din partea Consiliului Județean Mureș și a Ambasadei Republicii Federale Germania.

”ProEtnica este un festival de tradiție care, din 2001, a devenit un brand al dialogului intercultural în România și în Europa. Având ca scop principal consolidarea păcii sociale într-o societate stabilă, democratică și pluralistă, ediția de anul acesta oferă, încă o dată, o agora de manifestare etniilor conlocuitoare din România”, a declarat, cu prilejul lansării programului ediției a XIX-a, Volker Reiter, directorul Festivalului ProEtnica.

(Redacția)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.