Planuri pentru modernizarea „Pieţei de Ruşi” Administrație
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 2235 Vizualizări

Planuri pentru modernizarea „Pieţei de Ruşi”

Primăria Târgu-Mureş alături de S.C. Administrator Imobile și Piețe S.R.L. a început încă din anul 2022 un proiect care vizează modernizarea Pieţei Armatei din Târgu-Mureş, piaţă cunoscută târgumureşenilor sub denumirea „Piaţa de Ruşi”.

Până în prezent a fost realizat studiul de fezabilitate, dar deocamdată valoarea investiţiei sau date exacte cu privire la suprafaţa ocupată nu au fost furnizate de municipalitate.

Primarul Soos Zoltan a explicat într-o conferinţă de presă că indicatorii tehnico-economici vor fi cunoscuţi până la finalul acestui an şi că studiul realizat este posibil să mai sufere mici modificări. În acest moment se ştie că hala ce urmează a fi construită va avea două nivele şi că, deşi suprafaţa la sol va fi mai redusă decât în prezent, spaţiile dedicate comercianţilor vor creşte.

„Pentru Piaţa Armatei, cunoscută ca Piaţa de Ruşi, avem un proiect de modernizare a locaţiei având în vedere că ea funcţionează din anii 90 şi condiţiile sunt destul de precare. Fără doar şi poate condiţiile de acolo nu mai corespund cerineţelor secolului XXI. Cu mai bine de un an în urmă s-a încheiat un contract pentru realizarea unui studiu de fezabilitate şi a unui proiect tehnic pentru modernizarea. Acest proiect prevede reducerea suprafeţei ocupate, înfiinţarea unor spaţii verzi, dar fiind o construcţie care se va realiza pe două nivele suprafaţa de comerţ nu va scădea, din contră, ea va creşte. Avem, de asemenea, în vedere ca şi în cazul acestei pieţe să avem producători locali, în afara comercianţilor care vând mărfuri din alte domenii de activitate. Până la finalul acestui an se va depune proiectul tehnic şi acest lucru înseamnă că în primăvara anului viitor vom putea începe licitaţia pentru execuţie. Investiţia va fi realizată din bugetul local. Încă nu avem indicatorii finali”, a explicat Soos Zoltan.

Suprafaţa estimată în acest moment este de aproximativ 3300 de mp.

În ceea ce priveşte locurile de parcare din zona Pieţei Armatei, edilul a explicat că în ultimii ani au fost realizate mai multe lucrări pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor adiacente zonei şi că studiul de fezabilitate prevede locuri de parcare supraterane. Soos Zoltan a explicat că, alături de proiectant, s-a optat pentru această formulă deoarece este mai avantajoasă din punct de vedere economic decât construirea unei parcări subterane.

„Va fi o clădire modernă dotată cu toate facilităţile secolului XXI. În ceea ce priveşte locurile de parcare, toată zona Pieţei Armatei în ultimii doi ani a fost modernizată masiv, au fost reconstruite drumuri, parcările, toate străzile adiacente deja sunt modernizate şi este pregătită zona pentru a fi finalizată această investiţie, respectiv zona Bălcescu să devină un cartier atractiv. În proiect parcările prevăzute sunt de suprafaţă, dacă s-ar fi dorit o parcare subterană ar fi însemnat costuri mult mai mari, plus legislaţia actuală prevede spaţii de adăpost în caz de război care ridică din nou costurile. Împreună cu cei de la pieţe şi cu proiectant s-a luat decizia pentru o formulă mai economică. Această investiţie va fi susţinută din veniturile pieţei care va contribui la un comerţ modern în Târgu-Mureş”, a explicat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE