”Carmen – Libertate și pasiune”, la Palatul Culturii din Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 779 Vizualizări

”Carmen – Libertate și pasiune”, la Palatul Culturii din Târgu Mureș

Asociația Divas organizează duminică, 24 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș, spectacolul ”Carmen – Libertate și pasiune”, după nuvela lui Prosper Mérimée, pe muzica lui Georges Bizet.


Regal artistic deosebit

Evenimentul este organizat cu ocazia celebrării a 100 de ani de la nașterea sopranei Maria Callas și reprezintă o premieră pentru municipiul Târgu Mureș.

”Asociația Divas este onorată să bucure publicul cu spectacolul ”Carmen – Libertate și pasiune”, un eveniment deosebit, ce aduce imaginea Sevillei, între pasiune și drama puternică dintre Don Jose și Carmen. Astfel, dorim să promovăm Târgu Mureș pe harta cultural – internațională cu această capodoperă, un regal artistic deosebit, ce presupune noi oportunități de dezvoltare a orașului, dar și a comunității locale și naționale. Acest spectacol vine ca un răspuns al dorinței publicului mureșean, prezent la spectacolul ”Aida” de Giuseppe Verdi din Piața Sfatului, eveniment ce a reunit aproximativ 5.000 de spectatori. Prin aducerea pe scenă a acestor artiști, vom dezvolta un spectacol reper, care îmbină muzica de operă cu dansul și teatrul, toate expuse în contextul arhitectural al Palatului Culturii din Târgu Mureș, un patrimoniu deosebit, la care invităm publicul să redescopere muzica de operă în fuziunea cu teatrul, regie, costume și proiecții. Publicul va fi  încântat de acest răsfăț al grandioasei opere a lui Georges Bizet împletită de nuvela lui Prosper Merimée”, au transmis reprezentanții Asociației Divas.

Din distribuția spectacolului fac parte artiști ce performează pe diferite scene, cum ar fi: Lăcrămioara Crihană (Galați) – Carmen, Paul Celmare (Iași) – Don José, Geani Brad  (Cluj – Napoca) – Escamillo, Georgiana Dumiru (București) – Micaela, Adina Papadimas (București) – Mercedes, Valeria Beliman (București) – Frasquita, Samuel Alper Adiguzel  (București) – Le Dancaïre, Ciprian Pahonea  (București) – Le Remendado, Mădălin Claudiu (Cluj-Napoca) – Zuniga și Radu Tudoraș (Târgu Mureș) – Naratorul.

Intrarea la eveniment se va face pe bază de bilete, acestea putând fi achiziționate de pe platforma IaBilet.ro, dar și de la casieria Palatului Culturii din Târgu Mureș, în limita locurilor disponibile.

Despre Asociația Divas

Asociația Divas este o asociație culturală înființată în anul 2021 care a întreprins diferite proiecte, dintre cele reprezentative fiind: ”Aida” de Giuseppe Verdi, eveniment unic în România, 210 ani de la nașterea compozitorului, 100 de ani de la nașterea sopranei Maria Callas, spectacol la care au participat aproximativ 5000 de spectatori, Piața Sfatului, Brașov (2023); ”Uniți în cuget și simțiri”, spectacol de operetă și muzică românească dedicat Unirii Principatelor Unite, Cazino Sinaia (2023); ”Nabucco” de Giuseppe Verdi – 180 de ani de la premiera mondială, eveniment unic în România, desfășurat la Teatrul de vară “Radu Beligan” Bacău (2022); ”Centenarul încoronării Reginei Maria” – seară de operetă românească, eveniment unic în România, Amara, Bacău, Galați (2022); ”Festival de România” – seară de operetă românească, spectacol dedicat Zilei Naționale a României, Alba-Iulia (2022); ”Requiem” de Giuseppe Verdi, Slobozia, Constanța (2022); ”Aida” de Giuseppe Verdi – 150 de ani de la premiera mondială, eveniment unic în România, spectacol în aer liber la care au participat peste 1.500 de spectatori, Galați (2021); ”Balul Operei în Regatul Toamnei”, Slobozia (2021).

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE