Home / Comune / Muzeu reabilitat la Chiheru de Jos

Muzeu reabilitat la Chiheru de Jos

Distribuie

Comuna Chiheru de Jos, prin inimoșii ei locuitori, se îngrijește de zestrea culturală și spirituală a zonei astfel încât generațiile prezente și viitoare să-și cunoască rădăcinile și identitatea. Cel mai recent exemplu în acest sens este cel întâmplat la Chiheru de Jos în ziua de duminică, 17 septembrie, respectiv binecuvântarea muzeului satului Chiheru de Jos de către părintele paroh Petru Uilean. Evenimentul a fost prilejuit de finalizarea lucrărilor de reabilitare și conservare, realizate la muzeu de urmașii familiei Muntean. Acesta a fost construit, în anul 1935 de soții Toader și Victoria Muntean, care și-au crescut aici cei nouă copii.

„În cursul zilei de duminică, 17 septembrie 2023, am binecuvântat lucrările de reabilitare și conservare, realizate la muzeul satului nostru (Chiheru de Jos, nr. 70). Acesta a fost construit, în anul 1935, de către soții Toader și Victoria Muntean, care și-au crescut aici cei nouă copii: Maria, Victor, Lucreția, Toader, Alexandru, Ioan, Zinia, Vasile și Ilie. Felicitări urmașilor care au readus la viață casa părintească, dorind prin aceasta să păstreze o frântură din istoria satului și din copilăria lor de altădată”, a fost mesajul transmis de părintele paroh paroh Petru Uilean.

(A.Z.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Restricții de trafic în zona centrală din Târgu Mureș

Distribuie Marți, 5 decembrie, între orele 17.00 – 19.30 se va restricționa traficul rutier în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.