Noutăți despre Festivalul Alter-Native 2023 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 109 Vizualizări

Noutăți despre Festivalul Alter-Native 2023

În acest an, un număr de 888 de scurtmetraje au fost înscrise pentru programul competițional al Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraj Alter-Native. În urma deliberării juriului de preselecţie 38 de lucrări vor fi proiectate la Palatul Culturii din Târgu Mureş în cadrul festivalului care se va desfășura în perioada 1-5 noiembrie. Cel mai vechi și cel mai mare festival independent de scurtmetraje din România este organizat pentru a 31-a oară de către UDTM din județul Mureș.

Potrivit organizatorilor, pe baza deciziei juriului de preselecţie format din Otília Ármeán (lector universitar la Universitatea Sapientia), György Durst (producător), Jenő Hartyándi (cineast independent), Radu Vasile Igazság (artist vizual şi regizor de film, profesor universitar în cadrul Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București), Előd Németh (jurnalist, critic de film, director artistic al Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native), și Tibor Schneider (regizor, operator de imagine la Televiziunea Română) vom putea vedea scurtmetraje provenind din 16 țări, cele mai multe fiind din Ungaria (9), România (5) și 4 Germania (4).

”Juriul de preselecţie a inclus în programul de concurs cu durata totală de 9 ore și jumătate 21 filme de ficţiune, 14 animaţii, trei filme documentare şi un film experimental. În concursul naţional vor intra zece creaţii, respectiv șase filme de ficţiune, două animaţii, un film documentar şi un film experimental. Programul de concurs şi anul acesta promite un program bogat în teme, lume vizuală și diversitate culturală”, au transmis organizatorii festivalului.

Premiile festivalului vor fi acordate de un juriul alcătuit din Ana Gheorghe (scenarist, producător); Balázs Bodolai (actor); Iulia Voicu (lector universitar în cadrul Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, redactor al aarc.ro) din România; Zsófia Buglya (critic de film, director de program al Cinematografului Naţional Urania); Szilárd Bernáth (regizor de film, operator imagine, editor de imagine) din Ungaria.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE