Iernuțeanul Andrei Balea, campion mondial la minifotbal! Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1916 Vizualizări

Iernuțeanul Andrei Balea, campion mondial la minifotbal!

Se poate…

ca orașul nostru să dea campioni!

Să nu vă fie cu supărare, dragi cititori, că am ales să vă vorbim despre un singur jucător din echipa de campioni dar el s-a născut în orașul nostru, fiu al unor iernuțeni respectați și cunoscuți, a crescut sub ochii noștri, cu copiii noștri, este prietenul, vecinul, colegul nostru, este Andrei Balea.

A fost elev la Școala Generală și Liceul Tehnologic din Iernut, a absolvit apoi cursurile Universității ”Petru Maior” din Târgu Mureș (Contabilitate și Informatică de Gestiune), iar acum face parte din colectivul Primăriei Orașului Iernut.

Împreună cu Cătălina, construiește o casă în orașul natal, locul ales de ei pentru a-i crește pe Sophie Maria și Nicholas Andrei ca pe niște viitori campioni. Cine știe?

A iubit fotbalul de copil așa că s-a înscris la Clubul Sportiv din localitate apoi la Unirea Ungheni. Cu timpul, între studii, serviciu și sport, a ales să facă parte din echipa de minifotbal a CS Nova Vita Târgu Mureș (2018). Se pare că a fost alegerea corectă deoarece anii care au urmat  au fost plini de reușite: în 2019 câștigă, la Oradea, trofeul la Campionatul Național; tot  în 2019, la Rimini, Italia, titlul de vicecampion european; anul 2022 le aduce un loc 3 la Campionatul Național de la Râmnicu Vâlcea.

Cu echipa națională a României ocupă: locul 3 (medalie de bronz) la Perth, în Australia, la Campionatul Mondial din 2019; locul 2 (medalie de argint) la Kosice, în Slovacia, la Campionatul European din 2022; locul 1 (medalie de aur) la Ras al- Khaimah, la Campionatul Mondial din Emiratele Arabe Unite din 2023.

Cu multă emoție, l-am așteptat pe colegul nostru Andrei să revină din Emiratele Arabe Unite, unde împreună cu echipa de minifotbal a României a câștigat trofeul Campionatului Mondial, singurul care lipsea din palmaresul sportivilor noștri. Nu s-au mulțumit cu mai puțin, nu au acceptat mediocritatea, au devenit campioni.

În ciuda obstacolelor copleșitoare, au găsit puterea de a persevera și de a rezista presiunii, emoțiilor, căldurii și astfel și-au îndeplinit visul. Visul lor și al celor de acasă, cei care așteptau cu sufletul la gură să îi vadă în sferturi, semifinale, finala considerând-o, în sinea lor, utopie.

Evocând întâlnirea de 10 ani de la terminarea liceului care a avut loc în 2022, după ce echipa de minifotbal a României devenea vicecampioană europeană, dirigintele lui Andrei de la Liceul Tehnologic Iernut, prof. Gheorghe Andreica, își amintește că exprimându-și regretul că fotbaliștii noștri sunt pe locul secund a primit de la fostul său elev răspunsul: „Aveți răbdare, dom’ profesor. La anul vom fi campioni mondiali!”.

Premoniție? Dorință arzătoare? Nu știm dar putem afirma cu tărie că e un vis împlinit! Al tău, Andrei, al nostru, al tuturor românilor.

Ioan Nicoară, primarul orașului Iernut, îl îmbrățișează cu emoție, mândrie, și îl felicită la primirea „surpriză” organizată de colegii de muncă: „Ne-ați creat multe emoții! Cu toate astea, ați reușit! Ai înscris localitatea ta natală pe lista câștigătorilor și pentru asta îți mulțumim! Suntem cu toții mândri și te felicit în numele întregii comunității iernuțene pentru că faci parte dintre cei mai buni sportivi din lume! Mă bucur enorm că orașul nostrum poate da campioni.”

Privind în urmă, aduceri aminte îl fac să zâmbească pe campionul nostru: „Copil fiind, stăteam pe băncile micului vestiar al Clubului Sportiv Iernut, având în față, vopsit pe perete, sloganul: „Ai câștigat, continuă. Ai pierdut, continuă.” Abia acum, când sunt adult, mi-am dat seama cât de important este să știi că fotbalul nu e doar despre a câștiga, ci despre bucuria fiecărui moment petrecut pe terenul de sport în compania coechipierilor, despre a juca fotbal cu zâmbetul pe buze. Aș vrea ca în orașul nostru copiii să poată practica orice sport, dar mai ales fotbalul, cu plăcere și din pasiune. Sper să fiu un exemplu de urmat pentru generațiile viitoare, pentru băiatul meu.”

Îți mulțumim, Andrei, că așa cum face un adevărat campion, ne-ai ridicat împreună cu tine și pe noi, iernuțenii.

Cu respect și admirație îți dorim ca eforturile tale să fie răsplătite înzecit și să ai mereu motivația de a reuși tot ce îți propui!

Felicitări! Suntem mândri de tine!

Dana GURGHIAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE