VIDEO – Cazul „prăjiturilor” familiei Gliga: Contestație refuzată categoric de magistrații Curții de Apel Târgu-Mureș Ibanesti
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4511 Vizualizări

VIDEO – Cazul „prăjiturilor” familiei Gliga: Contestație refuzată categoric de magistrații Curții de Apel Târgu-Mureș

Socrii edilului din Baia Mare, Claudia și Petru Gliga, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile, în urma audierilor de la Tribunalul Târgu Mureș de joi, 9 noiembrie, după ce au fost surprinși în flagrant în timp ce ofereau mită mamei judecătoarei care trebuie să dea sentința în dosarul de corupție care-l vizează pe ginerele lor.

În urma deciziei magistraților de a-i trimite pe cei doi inculpați în arest preventiv timp de 30 de zile, soții Gliga au despus o contestație cu speranța că judecătorii vor aproba cererea acestora de cercetare în libertate. Astfel, luni, 13 noiembrie, socrii edilului băimărean au fost aduși din nou în fața instanței, la Curtea de Apel Târgu-Mureș, pentru a-și susține pledoaria, însă, după aproape 2 ore de discuții, contestația le-a fost respinsă.

Vasile Costea, avocatul familiei Gliga, în urma contestației

Deocamdată s-a discutat doar contestația, nimic mai mult. Toată lumea e curioasă de soluționarea cazului, dar, bineînțeles, noi (avocatul și clienții săi) ne dorim o soluție bună, o soluționare rapidă. Evident, parchetul își va face treaba așa cum trebuie. Clienții mei au avut o poziție procesurală în fața magistraților”, au fost cuvintele avocatului familiei Gliga, Vasile Costea.

Ulterior, Curtea de Apel Târgu-Mureș a publicat un comunicat în care s-a precizat că contestația celor doi inculpați a fost respinsă, mai mult de atât, cei doi reghineni au fost obligați să plătească statului suma de 100 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate cu soluţionarea contestaţiei.

Redăm mai jos decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Târgu-Mureș:

Azi, 13 noiembrie 2023, Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Târgu-Mureş s-a pronunțat asupra contestațiilor declarate în dosarul nr. 6226/102/2023, cunoscut opiniei publice sub denumirea de „Dosarul socrilor primarului din Baia Mare”.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Târgu-Mureș la data de 10 noiembrie 2023 și repartizat aleatoriu, conform normelor legale și regulamentare. Instanța de judecată învestită cu verificarea măsurilor preventive pentru cele două persoane arestate preventiv în faza de urmărire penală, a strigat cauza la ora 1200 .

Potrivit extrasului Încheierii penale nr. 48/2023, în baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, raportat la art. 204 Cod procedură penală instanța a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii cercetați pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 respectiv pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită prev. art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Instanța a menţinut încheierea penală nr. 59/DL din şedinţa din camera de consiliu din data de  09.11.2023 în dosarul nr. 6226/102/2023 a Tribunalului Mureş.

Conform art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, a obligat inculpaţii contestatori să plătească statului suma de 100 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate cu soluţionarea contestaţiei. Încheierea mai sus menționată este definitivă și a fost dată în cameră de consiliu astăzi 13.11.2023, ora. 14.00”.

Cât despre fiica acestora, Tabita Gliga Cherecheș, soția primarului maramureșean, procurorii nu au găsit nicio probă care să ateste implicarea acesteia în acțiunea părinților săi. Totuși, femeia a fost prezentă și astăzi la contestația celor doi, refuzând, și de această dată, să ofere vreo declarație.

Lorepa PINTILIE & Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE