Demersuri pentru un parc fotovoltaic în comuna Ibănești Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 157 Vizualizări

Demersuri pentru un parc fotovoltaic în comuna Ibănești

Primarul Dan Vasile Dumitru a oferit câteva informații legat de viitorul parc fotovoltaic ce urmează să gie realizat pe raza comunei Ibănești. Acesta urmează să fie amenajat în zona Brădețelu’- Bucin.

„Sunt demersuri pentru amplasarea unui parc fotovoltaic în zona Brădețelu’- Bucin. În acest scop, comuna noastră a depus spre finanțare un proiect prin Fondul pentru Modernizare.  Valoarea finanțării solicitate de Primăria Ibăneşti este de 1.490.000 de lei. Am identificat pentru acest proiect o zonă însorită, cu expunere sudică, pe teren intravilan din domeniul privat al Comunei Ibănești, care să nu fie în arie protejată. Chiar și așa, apropierea de aceste zone presupune o documentație specifică, aflată în lucru în acest moment, pentru a se analiza impactul investiției noastre asupra sitului Calimani-Gurghiu”,  a precizat primarul Dan Vasile Dumitru.

Potrivit acestuia, investiția prevede amplasarea a 560 de panouri fotovoltaice cu o capacitate 230kW. Energia produsă de acestea ar urma să fie introdusă în rețeaua națională și compensează în schimb, facturile de electricitate în primul rând pentru iluminatul public din comună dar și pentru instituții din subordinea primăriei.

Sursa foto: https://www.facebook.com/DanVasileD

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE