Galerie FOTO: Platoul Fâncel, locul unde tradițiile Văii Gurghiului continuă frumos să coabiteze Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 721 Vizualizări

Galerie FOTO: Platoul Fâncel, locul unde tradițiile Văii Gurghiului continuă frumos să coabiteze

Comunitățile Văii Gurghiului, și anume comunele Solovăstru, Gurghiu, Hodac, Ibănești la care se adaugă municipiul Reghin și-au dat întâlnire pe Platoul Fâncel pentru cea de a XVI-a ediție a Festivalului Văii Gurghiului desfășurat la finele săptămânii trecute (19-20 august).

A fost o ediție marcată de dispariția prematură a celui care a fost unul din povestitorii Văii Gurghiului, Ilie Frandăș, condus pe ultimul drum în chiar prima zi de festival.

Cum viața merge înainte, la fel și protagoniștii festivalului tradițiilor și obiceiurilor Văii Gurghiului au încercat să ofere posterității o nouă ediție plină de frumos. Frumos au fost gătite și casele comunităților care formează minunata Vale a Gurghiului, frumusețe completată de oameni calzi și primitori, Florina Fola și Maria Bogdan, gazde primitoare la Casa Solovăstru, László Levente, cel care se ingrijește de fiecare dată ca totul să fie frumos aranjat și pus la punct la Casa Gurghiu, Ana Lucreția Farcaș, instructor coordonator al Ansamblului „Moștenitorii Hodacului”  la Casa Hodacului și nu în ultimul rând, Dorina Farcaș, coordonatorul Grupului Folcloric ”Ibășteana”, gazdă primitoare la casa Ibăneștiului. Nu puteam trece peste Casa Reghinului și standul Gliga, locații binecunoscute pentru cei care au trecut măcar odată pragul festivalului.

Dincolo de toate valorile materiale expuse, la loc de cinste în satul alegoric de la Fâncel, rămâne valoarea spirituală a celor care își leagă existența de minunata vale a Gurghiului, valoare  care continuă să confere festivalului de pe Platoul Fâncel acel iz de tradițional sincer și frumos.

Text și Foto: Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE