Ateliere de sănătate menite să ajute persoanele provenite din mediile vulnerabile, la Sighișoara Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 96 Vizualizări

Ateliere de sănătate menite să ajute persoanele provenite din mediile vulnerabile, la Sighișoara

Luni, 13 noiembrie, s-a deschis programul de educație pentru sănătate, intitulat „Atelierele de Sănătate” în municipiul Sighișoara. Programul constă în mai multe ateliere în care sunt invitați specialiști din domeniul sănătății care să le explice participanților mai multe noțiuni legate de sănătate, toate pe un ton și vocabular accesibil, principalul obiectiv fiind cel de informare corespunzătoare a populației despre noțiunile de bază ale sănătății și îngrijirii personale.

Acest program face parte din activitățile de informare, conștientizare și educație pentru sănătate în cadrul proiectului AP1.32 „Sănătatea ta contează! – Servicii de prevenție, asistență medicală și educație pentru sănătate pentru grupurile vulnerabile” finanțat în cadrul Apelului deschis de propuneri proiecte nr. 1 „Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv romi”, apel finanțat în cadrul Programului „Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Municipiul Sighișoara, iar responsabil de activitate este Partener 1, Direcția de Asistență Socială Sighișoara.

Ateliere pentru persoanele provenite din grupurile vulnerabile ale județului Mureș

Obiectivele de referință ale programului vizează dezvoltarea abilităților persoanelor din grupurile vulnerabile să recunoască comportamentele sănătoase și comportamentele de risc asociate celor mai răspândite patologii, să identifice și să recunoască agenții nocivi pentru organism și impactul acestora asupra organismului (de ex. consumul de tutun și alcool), să aplice corect în viața de zi cu zi a normelor igienico-sanitare, să dețină informații de bază cu privire la sănătatea reproductivă, contracepție și bolile cu transmitere sexuală și așa mai departe.

În cadrul programului de educație pentru sănătate „Atelierele de Sănătate” s-a organizat și s-a derulat primului altelier, din cele cincisprezece ateliere, în data de 13 noiembrie, începând cu ora 14:00, la sediul Fundației „Veritas” din Sighișoara.

Mai mulți specialiști, invitați speciali a-i programului

Dr. Răzvan Boșoteanu, medic primar medicină de familie și dr. Gabriela-Cornelia Vunvulea, medic primar pediatru, le-au prezentat participanților informații cu bază științifică/medicină bazată pe dovezi, fiind prezentate într-un limbaj accesibil participanților. Un accent deosebit s-a pus pe importanța perevenirii bolilor, importanța vaccinării atât a adulților, cât și a copiilor și s-au încurajat vizitele medicale la medicii de familie pentru investigați minimale. De asemenea, s-a pus în evidență importanța echilibrului între alimentație și sport, cât și adoptarea unui stil de viață sănătos”, au transmis primarul municipiului Sighișoara, Ioan-Iulian Sîrb și managerul proiectului, Radu Pavel-Puiu.

Principalul obiectiv al atelierelor a fost acela de a crea un mediu deschis și sigur de comunicare, informare și educație pentru sănătate, discuțiile fiind interactive, specialiștii răspunzând întrebărilor participanților.      

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Fundația Veritas Sighișoara

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE