Încă o centrală electrică fotovoltaică prinde contur în județul Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2874 Vizualizări

Încă o centrală electrică fotovoltaică prinde contur în județul Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul “Realizarea unei centrale fotovoltaice în comuna Albești”, propus a fi realizat în comuna Albești, extravilan, pe un teren identificat prin C.F. nr. 55389 Albești, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 14 noiembrie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății Beer Solar SRL Cluj Napoca și prevede realizarea unei centrale electrice fotovoltaice, cu o putere instalată de 0,8505 MWp, pe un teren cu suprafața de 13.500 de metri pătrați.

”Aceasta va cuprinde: șapte bucăți invertoare trifazice de 110 kW, un post de transformare, cabluri solare pentru conectarea panourilor fotovoltaice la invertoare, cabluri electrice de curent alternativ pentru conectarea invertoarelor la postul trafo, în vederea producerii energiei electrice din surse regenerabile. Folosința actuală a terenului este teren arabil aflat în extravilanul localității Albești. Panourile fotovoltaice vor fi montate pe o structură metalică triunghiulară cu orientare sudică, acestea vor fi orientate spre latura lungă a terenului. Structura va fi fundată prin batere în pământ până la o cotă de maxim 2 metri. Se va monta structură metalică, pe care vor fi amplasate panouri fotovoltaice fiecare având 405 W. Se vor amplasa 2.100 de bucăți panouri”, se menționează în document.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE