Vin sărbătorile de iarnă! Cât costa un brad, cu o lună înainte de Crăciun Life style
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 261 Vizualizări

Vin sărbătorile de iarnă! Cât costa un brad, cu o lună înainte de Crăciun

Se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, iar odată cu venirea sezonului festiv, prețul brazilor de Crăciun devine subiectul principal al oamenilor care se gândesc deja la decorațiuni. Cu o cerere în creștere și o varietate a speciilor parcă mai vastă ca niciodată, clienții sunt, încă de pe acum, cu ochii pe prețurile fluctuante, în speranța că vor reuși să achiziționeze din timp un brad cu un cost redus.

Fie că e vorba de un brad la ghiveci, unul tăiat și pus pe suport, sau unul artificia, prețurile de anul acesta sunt mai mari față de cele de anul trecut. Spre exemplu, dacă în 2022, un brad la ghiveci costa în medie 78 de lei, anul acesta, mureșenii vor plăti până la 99 de lei, în medie, pe același copac festiv. Brazii tăiați sunt ușor mai ieftini, însă nici aceștia nu sunt accesibili oricui. Astfel, îmn 2023, un brad cu o înălțime de până în doi metri, poate ajunge la 80 de lei, însă, cum este de așteptat, pe măsură ce sărbătorile se apropie, prețurile vor urca vizibil, precizează comercianții.

În ceea ce privește brazii artificiali, aceștia costă mai mult. De ce? Pentru că, după cum bine știți, aceștia pot fi reutilizați ani de-a rândul. Deși mirosul de cetină va lipsi din casele celor care optează pentru un astfel de brad, cu siguranță nu va lipsi spiritul Crăciunului. Cei care își doresc un astfel de copac festiv lângă șemineu, vor scoate din buzunar, în medie 150 de lei, dar costul va merita cu siguranță pentru că în anul care urmează va putea fi folosit din nou.

Primele camioane încărcate cu brazi naturali vin din Danemarca. Comercianții spun că prețurile sunt ușor mai crescute față de anul trecut, dar îi încurajează pe clienți  să-și aleagă bradul din timp pentru a profita de cele mai bune prețuri.

(L.P.)

Sursa foto: depositphotos.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE