Acționarul majoritar al Romcab SA Târgu Mureș, în faliment Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5823 Vizualizări

Acționarul majoritar al Romcab SA Târgu Mureș, în faliment

Conducerea Romcab SA Târgu Mureș, companie aflată în reorganizare judiciară, a anunțat marți, 21 noiembrie 2023, pe pagina web a Bursei de Valori București, că Tribunalul Specializat Mureș a dispus, la data de 16 noiembrie 2023, intrarea în procedura generală a falimentului a SC Sadalbari SRL, Târgu Mureș, actionarul majoritar al Romcab SA.

Apel, pe rolul Curții de Apel Târgu Mureș

Redăm mai jos soluția, așa cum aceasta a fost publicată pe Portalul instanțelor de judecată: ”Dispune în temeiul dispozițiilor articolului 145, alineatul 1, litera E, din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență intrarea în procedura generală a falimentului a debitoarei Sadalbari SRL, având CUI 19096171 și J26/1582/2006, cu sediul în Târgu Mureș, strada Voinicenilor nr. 35, Corp U1, județul Mureș. Dispune în temeiul articolului 145, alineatul 2, litera a, coroborat cu articolul 84, alineatul 4, din Legea nr. 85/2014 dizolvarea și ridicarea în tot a dreptului de administrare al debitoarei. În baza articolului 75 din Legea nr. 85/2014 constată suspendarea de drept a tuturor acțiunilor judiciare, extrajudiciare și a măsurilor de executare silită pentru realizarea creanțelor asupra averii debitorului sau a bunurilor sale. Cu drept de apel în termen de șapte zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Specializat Mureș. Stabilește termen de judecată la data de 21 martie 2024, ora 9.00 – C27 MA sindic.”

”După cum se poate observa mai sus, soluția este executorie, însă nu este una definitivă și irevocabilă, împotriva acesteia fiind deja formulat apel aflat pe rolul Curții de Apel Târgu Mureș și având termen de soluționare la data de 28 noiembrie 2023. În plus, în data de 20 noiembrie 2023 a fost înaintată o cerere de preschimbare a termenului în sensul devansării a termenului fixat de către Instanță”, a precizat Zoltan Prosszer (foto), administrator special al SC Romcab SA Târgu Mureș.

89,7% din acțiunile Romcab deținute de Sadalbari

Conform paginii web a Bursei de Valori București, la data de 30 iunie 2023 structura acționariatului societății Romcab SA Târgu Mureș era următoarea: 89,758% – SC Sadalbari SRL Târgu Mureș, 8,931% – persoane fizice și 1,310% – persoane juridice.

În ceea ce privește acționariatul societății Sadalbari SRL Târgu Mureș, portalul www.listafirme.ro informează următoarele: 92% – SC Motoplus Paneuro SRL Târgu Mureș (companie deținută de către Adela Ioana Albu), 5% – Amberyce LTD (Cipru) și 2% – Zoltan Prosszer.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE