Dr. Vass Levente, propunere pentru reglementarea activității medicilor care activează la stat și în privat Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 331 Vizualizări

Dr. Vass Levente, propunere pentru reglementarea activității medicilor care activează la stat și în privat

Fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Dr. Vass Levente, a propus joi, 23 noiembrie, în cadrul Conferinței cu tema ”Infrastructura de sănătate și finanțarea serviciilor medicale – Dilemă. Provocare. Noua abordare”, găsirea unei soluții ”pentru echitate” în ceea ce privește activitatea medicilor care activează a domeniul public și cel privat.

Dr. Vass Levente, care este membru al UDMR, a sugerat că o astfel de decizie poate fi luată doar de ”un partid sau un om politic foarte puternic.”

”Se vorbește încontinuu despre tema asta și nimeni nu face niciun fel de pas. Trebuie să fie un partid sau un om politic foarte puternic, să se apuce de chestia asta. Noi niciodată nu o să ajungem la 50%, deci nu avem efectiv șansa să facem, deci ideile noastre într-un fel trebuie date la un partid mare și la o coaliție mare acum de guvernare”, s-a adresat ex-secretarul de stat participanților la evenimentul organizat la Târgu Mureș de revista economică Transilvania Business și cotidianul Zi de Zi.

Potrivit medicului mureșean, medicii care își desfășoară activitatea și în domeniul public și în cel privat ar trebui determinați să efectueze minim 8 ore în sectorul public, iar ulterior să își continue activitatea, după posibilități, în sectorul privat.

”Primul pas care trebuie făcut pentru echitate între public și privat este următorul, din punctul nostru de vedere, cel puțin atât trebuie făcut: nu se poate ca un medic să presteze 7 ore, cu o oră mai puțin, în public, pentru că este muncă grea, și apoi să se ducă 5 ore, sau chiar 7 ore, în privat, și să lucreze în continuare. Eu cred că orice șef de clinică privată, orice proprietar sau investitor ar înțelege primul pas: cei care lucrează la mine în privat după-masă, dacă aleg această posibilitate trebuie să presteze 8 ore în spitalul public. Și după 8 ore pot să meargă în spitalul privat să presteze cât vor. Dacă avem 30.000 de medici în sistemul public de sănătate, 30.000 ori 3 consultații numai pe zi, pe oră, înseamnă suplimentar 90.000 de consultații pe zi. Asta înseamnă calitate pentru pacienți și scăderea listelor de așteptare la consultații. Acest lucru se poate face pentru că nu sunt argumente împotriva acestui deziderat”, a afirmat Dr. Vass Levente.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE