Importanța vaccinării împotriva rujeolei Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

Importanța vaccinării împotriva rujeolei

În contextul creșterilor îngrijorătoare ale infecției cu rujeolă la nivel național și, implicit, la nivelul județului Mureș, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș au publicat luni, 11 decembrie, un articol privind beneficiile vaccinării împotriva rujeolei, pe site-ul oficial al instituției sanitare. „Vaccinarea reduce riscul de infecţie acţionând împreună cu mecanismele de apărare ale organismului pentru a crea, fără riscuri, o imunitate împotriva bolii.Organismul produce anticorpi naturali pentru a lupta împotriva microbilor. Vaccinarea este cel mai important act de prevenţie în apariţia principalelor boli transmisibile, care trebuie efectuată conform Calendarului de Vaccinare prevăzut în Programul Naţional de Vaccinare. De obicei se foloseşte un vaccin triplu (vaccinul ROR – rujeolă, oreion, rubeolă) care conferă protecţie pentru rujeolă, oreon (parotidită epidemică) şi rubeolă. Recomandăm tuturor părinţilor să se prezinte la medicul de familie pentru vaccinarea copiilor, pentru a asigura păstrarea stării de sănătate a acestora”, a fost mesajul de conștientizare al acestora pentru mureșeni.

Reamintim cetățenilor faptul că rujeolă este o infecție virală contagioasă, care se răspândește foarte rapid, prin strănut, tuse, sau chiar prin vorbire, iar primele semne ale infecției apar la circa 8-12 zile după infectare.

Simptomatologia infectării cu virusul rujeolic

Boala debutează cu febră puternică, rinoree (curgerea nasului), strănut, senzația de gât uscat, tuse persistente, diareee, oboseală, pierderea poftei de mâncare, dar și creșterea în volum a ganglionilor latero-cervicali, simptome care constituie prima fază a infectării și se manifestă pe o perioadă de 3, până la 5 zile.

Cea de-a doua fază a infectării se instalează prin apariția unei erupți sub forma unor puncte roșii pe suprafața mucoasei bucale, care va dispărea după aproximativ 18 ore, fiind înlocuită cu o erupție tipică de rujeolă, care se va răspândi pe întreaga suprafață corporală, însoțită, de obicei, de febră mare. După aproximativ 5 zile, erupția dispare. Cu toate acestea, infecția poate întâmpina complicații care pot pune viața în pericol, motiv pentru care vaccinarea constituie o măsură preventivă deosebit de importantă.

Mădălina ROHAN

Sursa foto: depositphotos

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE