Se deschide lotul Chețani-Câmpia Turzii a Autostrăzii Transilvania! Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 602 Vizualizări

Se deschide lotul Chețani-Câmpia Turzii a Autostrăzii Transilvania!

Se deschide tronsonul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3) joi, 21 decembrie, în jurul orei 15:00. Cei 15,7 kilometri de autostradă vor fi deschiși spre circulație cu 9 luni mai repede față de data prevăzută în contract.

Potrivit contractului pentru construcția lotului Chețani-Câmpia Turzii, acesta a fost semnat în data de 26 octombrie 2022, ordinul de începere a lucrărilor fiind emis în 21 noiembrie același an, iar termenul de finalizare al acestora fiind în luna august 2024.

Tronsonul care se va deschide joi este a doua secțiune a Autostrăzii Transilvania pe care se deschide circulația în anul 2023, după ce, în luna septembrie, s-au mai dat în folosință cei 13,55 km dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău. Astfel că, după deschidere, se va circula în regim de autostradă pe 133 de kilometri din A3, fără întrerupere, între Nădășelu și Târgu Mureș. Tot pe autostradă, se va circula între municipiul Târgu Mureș și Holdea, pe o lungime de 245 km, pe traseul Autostrăzii Transilvania A3 (Târgu Mureș-Turda), A10 (Turda-sebeș) și A1 (Sebeș-Holdea).  

În urma finalizării celor 9 km ai lotului lipsă din A1 (Margina-Holdea) se va putea circula continuu pe mai mult de 400 de km de autostradă între Târgu Mureș și Nădlac (județul Arad), potrivit CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE