Tribunalul Mureș: Administratorul firmei care făcea săpături lângă internatul din Odorheiu Secuiesc rămâne sub control judiciar Justitie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 506 Vizualizări

Tribunalul Mureș: Administratorul firmei care făcea săpături lângă internatul din Odorheiu Secuiesc rămâne sub control judiciar

Administratorul firmei care realiza lucrări lângă internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, Laszlo Szilveszter Sandor, rămâne sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, a decis definitiv miercuri, 27 decembrie, Tribunalul Mureş.

Pe data de 20 decembrie, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş au solicitat în instanţă arestarea preventivă a administratorului, însă Judecătoria Târgu Mureş a respins atunci propunerea, Laszlo Szilveszter Sandor fiind plasat sub control judiciar. Ulterior, procurorii au contestat decizia judecătoriei, însă Tribunalul Mureş a respins miercuri această contestaţie. Potrivit Agerpres, pe parcursul controlului judiciar, Laszlo Szilveszter Sandor are mai multe interdicţii, inclusiv aceea de a nu depăşi limitele teritoriale ale judeţelor Mureş şi Harghita.

Internat din Odorheiu Secuiesc, prăbușit peste patru elevi

În data de 18 decembrie, un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, sub dărâmături fiind prinşi patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Un băiat de 17 ani a decedat, iar trei fete au ajuns la spital, una în stare critică. Din primele cercetări, peretele s-a surpat ca urmare a săpăturilor făcute de reprezentanţii unei firme în jurul clădirii internatului.

Lucrările erau realizate de angajaţii firmei unde Laszlo Szilveszter Sandor este acţionar unic şi administrator. Laszlo Szilveszter Sandor este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. „S-a reţinut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săpare a unui şanţ chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată şi, urmare prăbuşirii sitului, a rezultat decesul unui elev şi vătămarea corporală altor trei eleve”, au transmis procurorii.

Clădirea Liceului „Tamasi Aron” a fost construită în anul 1910, aparţinea Bisericii Catolice, care o închiriase Primăriei. În curtea liceului se executau lucrări de racordare la reţeaua de canalizare a oraşului.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE