Trageri la sorți la Tribunalul Mureș. S-au desemnat președinții birourilor electorale Justitie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1334 Vizualizări

Trageri la sorți la Tribunalul Mureș. S-au desemnat președinții birourilor electorale

Conducerea Tribunalului Mureș a organizat luni, 15 aprilie, desemnarea, prin tragere la sorți, a președinților birourilor electorale de circumscripție și a locțiitorilor acestora pentru alegerile locale și europarlamentare ce vor avea loc la data de 9 iunie 2024.

În baza prevederilor art. 26 alin. 5 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali, prevederilor OUG nr, 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul Euroapean din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, și prevederilor H.G. 199/2024 privind calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale, președintele Tribunalului Mureș a anunțat că în data de 15 aprilie 2024, la sediul provizoriu al instanței s-a organizat o ședință de desemnare, prin tragere la sorți, a președinților și locțiitorilor birourilor electorale de circumscripție din județul Mureș”, se arată în comunicatul transmis de conducerea instituției magistrale.

Pregătiri pentru alegerile locale și europarlamentare

Președintele Tribunalului Mureș, judecător Veronica Szasz, a explicat procedeul de extragere a numelor celor care vor deveni președinții birourilor electorale de circumscripție din județul Mureș, dar și cei care vor fi atribuțiile acestora în perioada alegerilor locale și europarlamentare, la finalul ședinței de tragere la sorți.

Tragerea la sorți are ca obiectiv desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale de circumscripție din județul Mureș pentru alegerile ce vor avea loc în data de 9 iunie 2024. Această tragere la sorți a fost îndeplinită corespunzător legii, vorbim aici despre Ordonanța de Guvern care a modificat dispozițiile legii care privește alegerile locale din România. Cu prioritate, tragerea la sorți a avut loc din rândul magistraților din județul Mureș, de la toate instanțele și Unitățile de Parchet din raza circumscripției Tribunalului Mureș, iar apoi, pentru acoperirea tuturor circuscripțiilor din județ s-a apelat la lista experților electorali”, a explicat, pentru început, președintele Tribunalului Mureș, judecător Veronica Szasz.

Judecătorul a mai declarat că președinții și locțiitorii birourilor electorale desemnați luni își vor demara atribuțiile încă din prima zi, până la finalul alegerilor. „Președinții și locțiitorii acestor birouri electorale de circumscripție vor îndeplini toate îndatoririle legale pentru a conduce întreaga procedură electorală, pe toată perioada electorală, începând de luni, 15 aprilie, adică data desemnării lor, și până la data descărcărilor de gestiune, adică după predarea tuturor documentelor la biroul electoral județean și, implicit, stabilirea câștigătorilor alegerilor și, bineînțeles, prin stabilirea mandatelor. De asemena, trebuie avut în vedere că, alegerile din data de 9 iunie privesc nu numai cele locale ci și cele europarlamentare, unde județul Mureș are un număr de mandate”, a adăugat aceasta.

Tragerea la sorți a fost efectuată de către președintele Secției Penale, judecător Virgil Ogrean, alături de alți magistrați și un grup de 8 martori.

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE